Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gemarineerde aardbeien

Voor de custard

Bereiding

  1. Splijt voor de custard het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met 1 takje dragon, het vanillestokje en het -merg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken op laag vuur. Laat de melk niet koken. Klop de eidooiers met de suiker en een snuf zout los en roer daarna de bloem erdoorheen. Verwijder het takje dragon en het vanillestokje uit de melk. Giet de warme melk al roerend met een garde bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad. Giet door een zeefje terug in de pan en verwarm continu roerend tot de crème net begint te koken. Zet het vuur laag en verwarm nog 30 seconden door. Blijf goed roeren over de bodem van de pan, zodat de crème niet aankoekt. Giet de custard (evt. door een zeef) in een kom en leg er direct een stukje folie of bakpapier op zodat er geen velletje ontstaat. Laat helemaal afkoelen.

  2. Pureer voor de gemarineerde aardbeien 50 g aardbeien met het limoensap, de wodka en de honing in een blender tot een gladde saus. Zeef evt. de pitjes eruit. Snijd de overige aardbeien in gelijke stukken. Marineer de aardbeien ca. 10 minuten in de saus.

  3. Pluk de blaadjes van het tweede takje dragon en hak ze fijn. Meng de dragon door de afgekoelde custard en roer glad met 1 el slagroom. Strijk op bordjes 2 el custard uit en verdeel er de gemarineerde aardbeien met wat saus over. Geef de lange vingers erbij en bestrooi evt. met nog wat gehakte dragon.

Per portie: 420 kcal | 61 g koolhydraten | 11 g eiwit | 14 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)