Crème brûlée
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C), zet de ramekins in een diepe bakplaat en houd apart. Splijt het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en doe het stokje, het merg, de slagroom en de melk in een steelpan. Verhit op laag vuur en roer regelmatig tot het mengsel begint te borrelen. Schenk door een zeef in een kan en gooi het vanillestokje weg.
Klop de eidooiers en de suiker romig in een hittebestendige kom. Schenk het nog hete roommengsel al kloppend bij het eimengsel. Schenk alles terug in de kan en verdeel over de ramekins (er moet ca. 125 ml in elke ramekin).
Vul de bakplaat met heet water tot de ramekins voor de helft onderstaan, zet in de oven en bak 30-40 minuten, tot de custard is gestold. Laat helemaal afkoelen en zet minimaal 3 uur in de koelkast. In de koelkast blijven de crème brûlées een nacht goed.
Bestrooi elke crème brûlée met 1 tl suiker en karamelliseer met een brandertje of onder de hete grill van de oven. Laat ca. 2 minuten afkoelen tot de suiker hard is en serveer direct. De crème brûlées zijn het lekkerst als je ze dezelfde dag nog eet.