Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
flan_sinaasappel

Flan met sinaasappel

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil hem dik en snijd er 4 dunne plakken af. Pers de andere sinaasappels uit.

  2. Breng het sinaasappelsap en de schil aan de kook met de suiker. Kook in tot een dikke siroop. Schenk een dun laagje siroop in 4 ovenvaste vormpjes. Leg er voorzichtig een plakje sinaasappel in. Zet apart.

  3. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er het merg uit. Breng het merg met het stokje en de melk aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca.15 minuten trekken. Verwijder het stokje. Laat de melk iets afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: stand 2). Kluts de eieren en klop ze door de iets afgekoelde melk. Schenk er de vormpjes mee vol. Zet de vormpjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water zodat de vormpjes voor tweederde onder staan. Zet de ovenschaal ca. 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat de flans in ca. 1 uur volledig afkoelen en zet ze daarna minimaal 6 uur of een nacht lang in de koelkast.

Per portie: 385 kcal | 64 g koolhydraten | 11 g eiwit | 9 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)