Bereiding

Deze crème brûlée is een variatie op de gewone crème brûlée die je kent met vanille. Door de vanille te vervangen voor citroengras krijg je een heerlijk fris effect. Lekker als zomers toetje!

  1. Snijd de stengel citroengras in ringen. Doe het citroengras met de slagroom en de honing in een pan. Verwarm de room en laat hem ca. 10 minuten trekken, maar laat de room niet koken. Zeef de room.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Meng de eidooiers met de kristalsuiker in een kom. Giet de warme slagroom bij de dooiers en roer goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en dek ze af met aluminiumfolie. Giet de grote ovenschaal voor de helft vol met warm water en zet de kleine ovenschaaltjes erin. Zet het geheel ca. 25 minuten in de oven. Neem de crème brûlées uit de oven en verwijder direct het aluminiumfolie. Laat de crème brûlées ca. 2 uur in de koelkast afkoelen.
  4. Bestrooi de crème brûlées voor het serveren met de rietsuiker. Karamelliseer de rietsuiker met een gasbrandertje of onder de grill en serveer de crème brûlées direct.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie