Tijm-rozemarijnkoekjes
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een pan en laat hem helemaal uitbruisen. Blijf rustig met een spatel of garde roeren tot de boter bruin begint te kleuren en het vocht uit de boter verdampt is. Giet de beurre noisette in een hittebestendige kom; pas op want het is erg heet. Laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen tot de boter gestold is, maar wel nog een beetje zacht. Hak de helft van de rozemarijnnaaldjes en tijmblaadjes zeer fijn.
Kneed de beurre noisette met de melk, de bloem, de suiker, de fijngehakte kruiden en het zout kort door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van ca. 1 cm. Verdeel de overgebleven kruiden over het deeg. Rol met de deegroller verder uit tot ca. 6 mm dik, zodat de kruiden in het deeg gedrukt worden. Zet het deeg ca. 10 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de koekjes in ca. 15 minuten licht goudgeel in de oven. Laat kort afkoelen op de bakplaat en snijd met een mes of pastawieltje in vierkantjes. Laat verder afkoelen.