Frambozensorbet met basilicum en rosé champagne
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Breng 240 ml water met de basilicumsteeltjes aan de kook. Los er de suiker en een snuf zout in op. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Ontdooi 450 g frambozen (indien nodig) en pureer ze met de basilicumblaadjes zo glad mogelijk. Neem de basilicumsteeltjes uit de afgekoelde siroop. Meng de frambozenpuree met de siroop en zet een nacht in de koelkast.
Zeef de volgende dag het sorbetmengsel door een fijne zeef. Draai er in een ijsmachine een smeuïge sorbet van. Schep de sorbet in een diepvriesbestendige bak en dek goed af. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.
Schep mooie bollen van het ijs in glazen coupes. Schenk er de mousserende roséwijn overheen en maak af met verse frambozen en basilicumblaadjes.