Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
frambozensorbet met basilicum en rosé champagne

Frambozensorbet met basilicum en rosé champagne

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Hou je ook van wat verfrissing? Maak dan eens deze frambozensorbet met verse basilicum. Zomerse smaken in de vorm van een fruitige sorbet, dat moet wel lekker zijn! Niet alleen in de zomer....

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Hou je ook van wat verfrissing? Maak dan eens deze frambozensorbet met verse basilicum. Zomerse smaken in de vorm van een fruitige sorbet, dat moet wel lekker zijn! Niet alleen in de zomer....

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Breng 240 ml water met de basilicumsteeltjes aan de kook. Los er de suiker en een snuf zout in op. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.

  2. Ontdooi 450 g frambozen (indien nodig) en pureer ze met de basilicumblaadjes zo glad mogelijk. Neem de basilicumsteeltjes uit de afgekoelde siroop. Meng de frambozenpuree met de siroop en zet een nacht in de koelkast.

  3. Zeef de volgende dag het sorbetmengsel door een fijne zeef. Draai er in een ijsmachine een smeuïge sorbet van. Schep de sorbet in een diepvriesbestendige bak en dek goed af. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.

  4. Schep mooie bollen van het ijs in glazen coupes. Schenk er de mousserende roséwijn overheen en maak af met verse frambozen en basilicumblaadjes.

Per portie: 221 kcal | 36 g koolhydraten | 1 g eiwit

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!