
Waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Daarom delen we welke recepten je kunt maken wanneer je paaseitjes over hebt.
Lees verder na de advertentie
Nu het paasweekend achter de rug is, hebben wij – letterlijk – onze buik vol van paaseitjes. Hoe heerlijk het onbeperkt smikkelen van chocolade ook was, voor ons is het stiekem nu wel genoeg geweest. Tijd om die chocolade-eitjes op te maken! Hak hiervoor bijvoorbeeld de overgebleven paaseitjes fijn en verwerk ze in je baksels.
Heb je ook paaseitjes zonder vulling over? Dan kun je de chocolade ook heel eenvoudig smelten en deze gesmolten chocolade in je favoriete bakrecepten gebruiken. Van rocky roads tot krokante koeken; dit zijn onze favoriete recepten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Paaseitjes over:

Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met… crunchy eitjes natuurlijk! Vaak houd je na de paasdagen nog een hoop chocolade-eitjes over. Deze maak je eenvoudig op met dit heerlijke chocoladegebak. Lekker no-waste en om je vingers bij af te likken!

Rocky road cheesecake bars voor Pasen
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze rocky roads met cheesecake topping. Je kunt je overgebleven paaseitjes omsmelten voor in de rocky road zelf en de overige eitjes daarna gebruiken als topping. Dat is nog eens win-win!

Chocoladekoeken met Toblerone
Wij zijn gek op chocoladekoeken. Wanneer je ze goed bakt zijn ze lekker knapperig van buiten en heerlijk chewy van binnen. Je kunt de Toblerone in dit koekjes recept vervangen door chocolade-eitjes en je hebt in een mum van tijd heerlijke chocoladekoeken. Of hak de eitjes in stukken en maak er chocolate chip cookies mee. Hier kan je heel goed verschillende soorten chocolade-eitjes gebruiken. Wat variatie is juist lekker!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Chocolade decoraties

Café glacé met vanille-ijs en chocoladekrullen
Wist je dat je met paaseitjes de mooiste decoraties kan maken? Door de chocolade-eitjes te smelten kun je er namelijk alle kanten mee op. Sanne deelt een aantal video’s waarmee je de meest oogverblindende chocoladedecoraties zelf leert maken. Denk bijvoorbeeld chocoladenestjes en gewafelde chocolade, maar ook aan chocolade schotsen. Daar fleur je gegarandeerd elk dessert mee op. Wat denk je bijvoorbeeld van deze café glacé?
Chocolademelk van overgebleven paaseitjes

Freakshake chocolademelk
Wist je dat je van overgebleven paaseitjes eenvoudig chocolademelk maakt? Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade-eitjes in melk – eventueel met wat suiker en cacaopoeder – te laten smelten: Extra leuk is om de chocolademelk bijvoorbeeld zelf te versieren met allemaal lekkere toppings. Zet hiervoor verschillende schaaltjes klaar zodat iedereen zijn of haar eigen chocolademelk kan versieren.
Onze tips

5x lekkers bakken voor Pasen

Bakken met paaseitjes: 5x recepten voor Pasen

7x een lekker dessert voor Pasen

De lekkerste zoete recepten voor Pasen

5x de beste paaslunch recepten

Deze geweldige recepten wil je bakken met Pasen

5x heerlijke paasbrunch recepten

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.