Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Advertentie

Waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Daarom delen we welke recepten je kunt maken wanneer je paaseitjes over hebt.

Nu het paasweekend achter de rug is, hebben wij – letterlijk – onze buik vol van paaseitjes. Hoe heerlijk het onbeperkt smikkelen van chocolade ook was, voor ons is het stiekem nu wel genoeg geweest. Tijd om die chocolade-eitjes op te maken! Hak hiervoor bijvoorbeeld de overgebleven paaseitjes fijn en verwerk ze in je baksels.

Heb je ook paaseitjes zonder vulling over? Dan kun je de chocolade ook heel eenvoudig smelten en deze gesmolten chocolade in je favoriete bakrecepten gebruiken. Van rocky roads tot krokante koeken; dit zijn onze favoriete recepten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paaseitjes over:

Cover voor

Rockyroads met paaseitjes

De weg naar Pasen is geplaveid met… crunchy eitjes natuurlijk! Vaak houd je na de paasdagen nog een hoop chocolade-eitjes over. Deze maak je eenvoudig op met dit heerlijke chocoladegebak. Lekker no-waste en om je vingers bij af te likken!

Naar het recept
Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Rocky road cheesecake bars voor Pasen

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze rocky roads met cheesecake topping. Je kunt je overgebleven paaseitjes omsmelten voor in de rocky road zelf en de overige eitjes daarna gebruiken als topping. Dat is nog eens win-win!

Naar het recept
Chocoladekoeken met Toblerone

Chocoladekoeken met Toblerone

Wij zijn gek op chocoladekoeken. Wanneer je ze goed bakt zijn ze lekker knapperig van buiten en heerlijk chewy van binnen. Je kunt de Toblerone in dit koekjes recept vervangen door chocolade-eitjes en je hebt in een mum van tijd heerlijke chocoladekoeken. Of hak de eitjes in stukken en maak er chocolate chip cookies mee. Hier kan je heel goed verschillende soorten chocolade-eitjes gebruiken. Wat variatie is juist lekker!

Naar het recept

Chocolade decoraties

kerstdesserts

Café glacé met vanille-ijs en chocoladekrullen

Wist je dat je met paaseitjes de mooiste decoraties kan maken? Door de chocolade-eitjes te smelten kun je er namelijk alle kanten mee op. Sanne deelt een aantal video’s waarmee je de meest oogverblindende chocoladedecoraties zelf leert maken. Denk bijvoorbeeld chocoladenestjes en gewafelde chocolade, maar ook aan chocolade schotsen. Daar fleur je gegarandeerd elk dessert mee op. Wat denk je bijvoorbeeld van deze café glacé?

Naar het recept

Chocolademelk van overgebleven paaseitjes

Cover voor

Freakshake chocolademelk

Wist je dat je van overgebleven paaseitjes eenvoudig chocolademelk maakt? Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade-eitjes in melk – eventueel met wat suiker en cacaopoeder – te laten smelten: Extra leuk is om de chocolademelk bijvoorbeeld zelf te versieren met allemaal lekkere toppings. Zet hiervoor verschillende schaaltjes klaar zodat iedereen zijn of haar eigen chocolademelk kan versieren.

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!