
Kun jij na Pasen geen chocolade-ei meer zien? Think again! Deze recepten zijn perfect om te maken wanneer je paaseitjes over hebt…
Lees verder na de advertentie
We zeggen het niet vaak maar na de paasdagen kunnen wij het ons best voorstellen als je – heel even – geen chocolade meer kunt zien. Is het voor jou wel eventjes genoeg geweest maar heb je wel veel paaseitjes over? Dan heb je geluk! Want je kunt die chocolade-eitjes nog in heel veel lekkere paasrecepten verwerken….
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Paaseitjes over?
Heb je paaseitjes over? Hak ze fijn en verwerk de overgebleven paaseitje in deze baksels:

Rockyroads met paaseitjes
De weg naar Pasen is geplaveid met… crunchy eitjes natuurlijk! Vaak houd je na de paasdagen nog een hoop chocolade-eitjes over. Deze maak je eenvoudig op met dit heerlijke chocoladegebak. Lekker no-waste en om je vingers bij af te likken!

Rocky road cheesecake bars voor Pasen
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze rocky roads met cheesecake topping. Je kunt je overgebleven paaseitjes omsmelten voor in de rocky road zelf en de overige eitjes daarna gebruiken als topping. Dat is nog eens win-win!

Chocoladekoeken met Toblerone
Wij zijn gek op chocoladekoeken. Wanneer je ze goed bakt zijn ze lekker knapperig van buiten en heerlijk chewy van binnen. Je kunt de Toblerone in dit koekjes recept vervangen door chocolade-eitjes en je hebt in een mum van tijd heerlijke chocoladekoeken. Of hak de eitjes in stukken en maak er chocolate chip cookies mee. Hier kan je heel goed verschillende soorten chocolade-eitjes gebruiken. Wat variatie is juist lekker!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Chocolade decoraties

Café glacé met vanille-ijs en chocoladekrullen
Wist je dat je met paaseitjes de mooiste decoraties kan maken? Door de chocolade-eitjes te smelten kun je er namelijk alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld chocoladenestjes en gewafelde chocolade, maar ook aan chocolade schotsen. Daar fleur je gegarandeerd elk dessert mee op. Wat denk je bijvoorbeeld van deze café glacé?
Chocolademelk van overgebleven paaseitjes

Freakshake chocolademelk
Wist je dat je van overgebleven paaseitjes eenvoudig chocolademelk maakt? Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade-eitjes in melk – eventueel met wat suiker en cacaopoeder – te laten smelten: Extra leuk is om de chocolademelk bijvoorbeeld zelf te versieren met allemaal lekkere toppings. Zet hiervoor verschillende schaaltjes klaar zodat iedereen zijn of haar eigen chocolademelk kan versieren.
Heb je paaseitjes zonder vulling over? Dan kun je de chocolade ook heel eenvoudig smelten en deze gesmolten chocolade in je favoriete bakrecepten gebruiken. Van rocky roads tot krokante koeken; dit zijn onze favoriete recepten.
Onze tips

5x lekkers bakken voor Pasen

Bakken met paaseitjes: 5x recepten voor Pasen

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

De lekkerste zoete recepten voor Pasen

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers

Deze geweldige recepten wil je bakken met Pasen

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.