
Na een perfect voorgerecht en een klapper van een hoofdgerecht, is het met Pasen tijd voor de grande finale: een heerlijke dessert. Met deze paastoetjes zorg je ervoor dat de gasten jouw diner nog lang zullen onthouden…
Lees verder na de advertentie
Paas dessert
Ben je van plan helemaal uit te pakken met Pasen dit jaar? Dan hebben wij de lekkerste inspiratie voor je! Zo deelden we bijvoorbeeld al de lekkerste zoete recepten en de lekkerste baksels voor Pasen.
Tijd om eens wat in te zoomen op het diner. Heb je het voorgerecht en hoofdgerecht al uitgekozen? Dan is het tijd voor een heerlijk dessert voor Pasen! En zie hier, de lekkerste nagerechten op een rij.
Paastoetjes
We maakten een lijstje met onze favoriete toetjes voor Pasen, van een heuse ijstaart tot aan een heerlijke trifle. Welk dessert voor Pasen ga jij maken? Kies je favoriet uit onderstaande paastoetjes en duik de keuken in:

Lemoncurd-trifle
Zo’n grote schaal op tafel staat fantastisch. Maar ieder een eigen schaaltje lemoncurd-trifle mag natuurlijk ook. Met dit dessert voor Pasen maak je er hoe dan ook een feestje van!

Napolitaanse trifle XL
Hopelijk heb je nog een flink gaatje vrij tegen de tijd dat de mega-trifle op tafel komt. Pak een grote lepel en schep hem tot op de bodem leeg.

Frambozen-wittechocoladetaartje
Bij twijfel? Altijd chocolade! Dit toetje met framboos is haast te lekker om te delen als we eerlijk zijn…

Lemoncurdcheesecake
Wil je je paasdessert op een leuke manier presenteren? Ga dan voor een van deze paastoetjes in een glas. Onze lievelings? Dat is zonder twijfel deze cheesecake in een glas.

Tiramisu
Sluit het diner af met dit lekkere vegan dessert voor Pasen: tiramisu! Hier zal iedere zoetekauw gegarandeerd van smullen.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Malteser ijstaart
Vergeet de Vienetta als afsluiter, dit machtige toetje doet het pas écht goed. Het maken ervan is misschien wel even leuk als het opeten van deze topper.

Gezouten karamelmousse
Het beste van zoet en zout komt samen in dit heerlijke dessert voor Pasen. Toen we een lezersfoto van dit gerecht op Instagram deelden, werden we overspoeld met reacties of het recept online mocht. Bij deze…

Passievruchtenmousse met gebrande meringue
Meerdere schaaltjes op tafel staat altijd zo gezellig, dus dat is precies waar we deze overheerlijke mousse met passievrucht in serveren.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Lemoncurd-trifle
Zo’n grote schaal op tafel staat fantastisch. Maar ieder een eigen schaaltje lemoncurd-trifle mag natuurlijk ook. Met dit dessert maak je er hoe dan ook een feestje van!
Ingrediënten
- 400 g amarena-kersen (op siroop pot)
- 250 g botercake
- 75 ml cream sherry (bijv. Los Cisnes)
- 300 ml slagroom
- 500 ml vanillevla
- 120 g lemoncurd (potje of zelfgemaakt)
- 25 g pure chocolade
Bereiding
Laat de kersen uitlekken in een zeef boven een kom. Snijd de cake in plakken en bedek de bodem van een grote trifle-schaal of glazen kom ermee. Druppel de sherry en de helft van de opgevangen siroop erover en laat trekken. Klop de slagroom tot zachte pieken en zet apart.
Lepel de vla over de cake in het glas en verdeel er de helft van de kersen over. Druppel de helft van de overige siroop erover. Schep de slagroom erop en strijk glad. Lepel de lemoncurd erover. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verdeel de overige kersen vlak voor het serveren over de trifle en besprenkel met de overige siroop. Rasp de chocolade erover en serveer.
Onze tips

Paasgebak maken: 5x leuke recepten voor kinderen

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers

Paasrecepten: 3x smullen met Pasen

De beste recepten om te bakken voor de paasbrunch

Dit is hét ultieme paasmenu

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Dit zijn de lekkerste recepten voor een vegetarische paasbrunch

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?