
Pasen is het perfecte moment om uit te pakken met vrolijke pastelkleuren, gezellige brunchtafels en natuurlijk verrukkelijke zoetigheden. En wat maakt het feest compleet? Een heerlijke paastaart! Wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld, zodat jij zonder stress een prachtige taart op tafel zet.
Lees verder na de advertentie
Paastaart
Met Pasen pakken we graag uit en maken we de lekkerste recepten voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Maar ook bakken we met Pasen de lekkerste zoete lekkernijen om te serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van mini-paastulbandjes of rocky roads van paaseitjes? Of je kunt natuurlijk een paastaart maken!
Paastaart recepten
Wil je met Pasen een prachtige taart op tafel zetten? Bekijk dan snel onze heerlijke paastaart recepten en duik de keuken in om ermee aan de slag te gaan:

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen
Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze paastaart is nog steeds tijdloos lekker. Vergeet de taart vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!

Paastaart met witte chocolade
Het leukste aan het maken van deze feestelijke taart? Het versieren met onredelijke hoeveelheden witte chocolade natuurlijk! Het is Pasen, dus dan mag dat. Versier de taart naar je eigen smaak. Wat paashaasjes erop? Een paar kuikentjes erbij? Just go for it!

Hartige (paas)taart
Deze hartige (paas)taart zet je heel makkelijk op tafel! Bijvoorbeeld met Pasen, maar deze taart is ook heel lekker als alternatief voor pizza!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Homemade carrot cake
Voor velen is een goede carrot cake ook een typische paastaart. Deze homemade variant zal iedereen doen smullen. En vergeet zelf ook niet een stukje te nemen.

Chocoladecheesecake met paaseitjes
Wil jij je paasbrunch dit jaar aanvullen met iets bijzonders? Kies dan eens voor dit heerlijke recept en maak een paas cheesecake met chocolade en paaseitjes.

Baked citroen cheesecake van Jamie Oliver
Maak eens dit recept voor een heerlijke cheesecake met frisse, fruitige smaken. Frambozen en citroen zijn een topcombinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua kleur doen ze het goed. Perfect voor op de Paastafel!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen
Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze paastaart is nog steeds tijdloos lekker. Vergeet de taart vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!
Voor de mousse
Voor de biscuit
Voor de botercrème en de topping
Bereiding
Roer voor de mousse de frambozenjam los met het citroensap. Verwarm de melk in een pannetje. Kluts de eidooiers met de suiker en roer er de bloem en een snufje zout doorheen. Schenk de warme melk bij het dooiermengsel en schenk terug in de pan. Verwarm al roerend tot het mengsel dikker wordt. Neem van het vuur en smelt er de witte chocolade in. Roer tot een gladde massa en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het chocolademengsel erdoorheen. Spatel er voorzichtig het frambozenmengsel doorheen. Schep de mousse in de spuitzak en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm voor de biscuit de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de eieren met de poedersuiker, de vanillesuiker en een snufje zout in ca. 10 minuten wit en schuimig.
Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Spatel voorzichtig 2 el gesmolten boter erdoorheen. Schep het beslag in een met boter ingevette springvorm (18 cm Ø) en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
Neem de afgekoelde biscuit uit de springvorm en snijd het horizontaal in 3 lagen. Leg de bovenste biscuitlaag omgekeerd op een taartplateau en bedek hem met de helft van de mousse. Laat daarbij rondom ca. 1 cm van de rand vrij. Leg de tweede biscuitlaag erbovenop en druk licht aan.
Bedek de tweede laag met de overige mousse en leg de derde laag (wat eerst de onderkant was) er omgekeerd bovenop en druk lichtjes aan. Zet de taart ca. 1 uur in de diepvries om goed op te stijven.
Meng voor de botercrème met de keukenmachine op de laagste stand de boter met de poedersuiker. Klop het mengsel daarna op de hoogste stand wit en luchtig. Voeg daarbij de gele levensmiddelenkleurstof en de advocaat toe. Schep de botercrème in de spuitzak.
Bedek de hele taart met 2⁄3 van de botercrème. Strijk de botercrème glad met een paletmes. Laat de taart ca. 30 minuten opstijven in de koelkast. Spuit langs de onderkant van de taart met de spuitzak toefjes van de botercrème rondom de taart. Strijk de toefjes met de bolle kant van de lepel naar boven tot banen en maak er een nonchalant patroon in. Laat de taart ca. 30 minuten opstijven in de koelkast. Versier de taart royaal met paaseitjes.
Onze tips

Paasgebak maken: 5x leuke recepten voor kinderen

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers

Paasrecepten: 3x smullen met Pasen

Paasontbijt recepten: dit wil je maken

Bijzondere eieren – tips voor het paasontbijt

Dit zijn de lekkerste recepten voor een vegetarische paasbrunch

Wijn drinken als een pro? SommelJJ deelt zijn toegankelijke tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.