Bereiding

Je paasbrunch dit jaar aanvullen met iets bijzonders? Kies eens voor dit heerlijke recept voor een chocoladecheesecake met paaseitjes. Zo wordt Pasen een feestje voor iedereen!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm Ø) met bakpapier. Vermaal voor de bodem de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels en meng ze met 100 g gesmolten boter. Schep het mengsel in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  2. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C). Doe voor de vulling de roomkaas met de suiker in een grote kom en klop met een elektrische mixer romig. Voeg de cacao, het vanillemerg, de koffie, de eieren, de zure room en de gesmolten chocolade toe en klop alles glad.
  3. Bestrijk de zijkanten van de springvorm met gesmolten boter. Schenk de roomkaasvulling in de vorm en strijk glad. Zet de vorm in de oven. Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 110°C / hetelucht: 90°C) en bak de cheesecake 25- 30 minuten verder tot de vulling stevig is geworden, maar in het midden nog een beetje wiebelig is. Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake in de oven 2 uur afkoelen. Zet de cheesecake in de koelkast tot gebruik.
  4. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vorm en verwijder het bakpapier. Klop voor de decoratie de slagroom lobbig en spuit of lepel grote en kleine toefjes op de cheesecake. Versier elk toefje slagroom met een lepeltje advocaat en leg er de hele en gehalveerde paaseitjes bovenop. Snijd de cheesecake in punten en serveer.

Per portie: ca. 546 kcal
7 g eiwit | 38 g vet | 43 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Zoe Adjonyoh, Maunika Gowardhan & Lap-Fai Lee Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Agathé Gits Foodstyling: Elena Silcock © Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food