Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Chocoladetaart met in het midden en bovenop hazelnoot-botercrème en bovenop ook paaseitjes en chocolade stokjes

Chocoladepaastaart met hazelnoot-botercrème

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zin om iets lekkers te bakken voor de paasdagen? Door zure room toe te voegen in het beslag wordt een cake extra smeuïg. Voeg daar hazelnootbotercrème aan toe en je hebt de allerbeste paastaart ooit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de botercrème

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak met grote ronde spuitmond
Zin om iets lekkers te bakken voor de paasdagen? Door zure room toe te voegen in het beslag wordt een cake extra smeuïg. Voeg daar hazelnootbotercrème aan toe en je hebt de allerbeste paastaart ooit.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee bakvormen (20 cm Ø) in met olie en bekleed met bakpapier.

  2. Klop in een kan de eieren, de zure room en de koffie goed door elkaar. Roer met een garde in een grote kom de bloem, het cacaopoeder, de baksoda, het bakpoeder en het zout door elkaar. Roer alle suiker erdoorheen.

  3. Klop de natte ingrediënten door de droge tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen.

  4. Bak 25-30 minuten in de oven, tot de cakes gaar en gerezen zijn en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen in de vormen.

  5. Doe voor de botercrème de boter in de kom van een staande mixer. Klop met de garde de boter heel licht en luchtig. Voeg de zure room toe en klop door elkaar.

  6. Klop de poedersuiker opscheplepel voor opscheplepel erdoorheen, gevolgd door de hazelnootpasta. Klop tot het mengsel pieken vormt en doe het in een spuitzak met een grote ronde spuitmond.

  7. Leg een van de cakes op een serveerschaal of draaiplateau. Spuit de helft van de botercrème op de cake en leg de andere cake voorzichtig erop.

  8. Spuit de rest van de botercrème erop, strijk glad en maak met de achterkant van een lepel golfjes in de crème. Versier met de chocoladestokjes en de eitjes.

Per stuk: 735 kcal | 87 g koolhydraten | 6 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Nicola Roberts

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!