Makkelijke, fruitige jamtaartjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Deze makkelijkste, maar allerzoetste taartjes zijn favoriet in de zomer, al smaken ze het hele jaar door goed. Dit is een dessert waar de meeste seizoensvruchten lekker in zijn, maar wanneer abrikozen of aardbeien op hun hoogtepunt zijn, zijn ze subliem. Gebruik de aardbeienjam bij aardbeien en abrikozenjam bij abrikozen. Serveer ze met een toefje crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.
Van tevoren bereiden
Maak de taartjes een paar uur voor het serveren, maar bewaar ze op kamertemperatuur, want in de koelkast worden ze te stevig.
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg met een deegroller uit tot het ongeveer 1,5 mm dik is. Snijd het deeg vervolgens in 4 rechthoeken. Vouw de rand van het bladerdeeg 1⁄4 cm naar binnen (zodat de vulling er niet uitloopt) en snijd de binnenkant diagonaal in. Schep 1 eetlepel jam per taart in het midden van het bladerdeeg en smeer de jam uit. Laat de randen vrij. Snijd het fruit in plakjes en schik ze op de jam.
Leg de jamtaartjes op de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en krokant is.
Uit het boek