Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Voor de mousse

Voor de biscuit

Voor de botercrème en de topping

Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze paastaart is nog steeds tijdloos lekker. Vergeet de taart vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!
Tip
Door de onderkant van het biscuit als bovenkant van de taart te gebruiken, krijg je een mooie strakke bovenkant met scherpe hoeken.

Bereiding

  1. Roer voor de mousse de frambozenjam los met het citroensap. Verwarm de melk in een pannetje. Kluts de eidooiers met de suiker en roer er de bloem en een snufje zout doorheen. Schenk de warme melk bij het dooiermengsel en schenk terug in de pan. Verwarm al roerend tot het mengsel dikker wordt. Neem van het vuur en smelt er de witte chocolade in. Roer tot een gladde massa en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het chocolademengsel erdoorheen. Spatel er voorzichtig het frambozenmengsel doorheen. Schep de mousse in de spuitzak en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.

  2. Verwarm voor de biscuit de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de eieren met de poedersuiker, de vanillesuiker en een snufje zout in ca. 10 minuten wit en schuimig.

  3. Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Spatel voorzichtig 2 el gesmolten boter erdoorheen. Schep het beslag in een met boter ingevette springvorm (18 cm Ø) en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat in de vorm afkoelen.

  4. Neem de afgekoelde biscuit uit de springvorm en snijd het horizontaal in 3 lagen. Leg de bovenste biscuitlaag omgekeerd op een taartplateau en bedek hem met de helft van de mousse. Laat daarbij rondom ca. 1 cm van de rand vrij. Leg de tweede biscuitlaag erbovenop en druk licht aan.

  5. Bedek de tweede laag met de overige mousse en leg de derde laag (wat eerst de onderkant was) er omgekeerd bovenop en druk lichtjes aan. Zet de taart ca. 1 uur in de diepvries om goed op te stijven.

  6. Meng voor de botercrème met de keukenmachine op de laagste stand de boter met de poedersuiker. Klop het mengsel daarna op de hoogste stand wit en luchtig. Voeg daarbij de gele levensmiddelenkleurstof en de advocaat toe. Schep de botercrème in de spuitzak.

  7. Bedek de hele taart met 2⁄3 van de botercrème. Strijk de botercrème glad met een paletmes. Laat de taart ca. 30 minuten opstijven in de koelkast. Spuit langs de onderkant van de taart met de spuitzak toefjes van de botercrème rondom de taart. Strijk de toefjes met de bolle kant van de lepel naar boven tot banen en maak er een nonchalant patroon in. Laat de taart ca. 30 minuten opstijven in de koelkast. Versier de taart royaal met paaseitjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)