
Een groot onderdeel van Pasen is natuurlijk het Paasontbijt. En laat je nu precies aan het juiste adres zijn voor de lekkerste recepten voor een uitgebreid ontbijt. Ruik je de geur van versgebakken broodjes en eitjes al?
Lees verder na de advertentie
Paasontbijt
Niets is gezelliger dan de dag starten met een uitgebreid Paasontbijt. De tafel gevuld met knapperige croissants, verse broodjes, gekleurde eieren en zoete lekkernijen zoals paasstol en zelfgemaakte jam. Voeg een glaasje versgeperste jus d’orange toe en een kopje koffie of thee, en de ochtend kan niet meer stuk. Of je nu kiest voor een klassieke paasbrunch, paaslunch of een creatieve twist met hartige en zoete gerechten, Pasen draait om samen genieten. Ontdek bij Foodies de lekkerste recepten!
Recepten voor paasontbijt

Brioche met gepocheerd ei
Een echte klassieker tijdens Pasen, maar het blijft ook gewoon lekker. Een gepocheerd ei kan even een uitdaging zijn, maar dan heb je ook wat!

Croissant-pudding met bramen
Croissantjes over? Dit recept is een feestelijk en eenvoudig gerecht en perfect voor het Paasontbijt. De knapperige, boterige croissants zijn een heerlijke combi met de romige vanillecustard, terwijl de frisse bramen zorgen voor een fruitige twist.

Zelfgemaakte eiersalade
Zelf eiersalade maken? Ontdek hoe je in een handomdraai een smeuïge mix van verse eieren, mayonaise en kruiden maakt.

Ontbijtpasteitjes met roerei, zalm en tomatensalsa
Simone: “Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bladerdeegbakjes gebruiken, maar zelf maken is heel makkelijk en leuk. Bak de pasteitjes een dag van tevoren en bewaar ze afgekoeld in een luchtdichte doos, dan is het ontbijt de volgende dag zo gepiept.”

No knead paasbrood
Met dit recept maak jij een heerlijk no knead paasbrood. Naar receptuur van fermentatie-expert Christian Weij die ons tipte dat je het deeg ook 24 tot 48 uur in de koelkast kunt laten rijzen ipv. 8 tot 12 uur bij kamertemperatuur.

Eggs Benedict, Florentine, Royale
Eggs benedict zijn gepocheerde eieren met bacon of ham, eggs florentine zijn gepocheerde eieren met spinazie en eggs royale zijn gepocheerde eieren met zalm; kies jouw favoriet!
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Wortelpancakes
Jason Tjon Affo: “Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!”

Avocado toast
Een lekkere toast met avocado mag natuurlijk niet ontbreken bij het Paasontbijt. Serveer met andere toppings, zodat je eindeloos kunt genieten.

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark
Wentelteefjes zijn het hele jaar door heerlijk als ontbijt, maar deze schotel is perfect om op tafel te zetten tijdens het Paasontbijt. Top af met kwark en je favoriete fruit.

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette
Superknapperig korstje en een romige vulling, wat wil je nog meer? Als je dit kunstje eenmaal onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Spinazie, blokjes ham, feta of gebakken champignons; wat je maar lekker vindt. Tip: Je kunt de mini-quiches ook van tevoren maken en op kamertemperatuur serveren. Lekker bij de brunch of borrel.

Paasstol
Een klassieker tijdens Pasen en een recept dat je eigenlijk de hele dag door kunt neerzetten: de Paasstol. Heerlijk met amandelspijs om uit te smeren over het brood.

Kiwi-smoothie
Een frisse en gezonde toevoeging aan het Paasontbijt; een heerlijke smoothie. Goed voor de extra vitamientjes en het ziet er nog leuk uit ook!

De lekkerste zoete recepten voor Pasen
Benodigdheden voor het Paasontbijt
Een goed Paasontbijt draait om gezelligheid, verse lekkernijen en een feestelijke tafel. Daarbij mogen de volgende onderdelen zeker niet ontbreken:
- Lekkere broodjes en gebak:
- Paasstol
- Croissants & chocoladebroodjes
- Vers brood
- Eieren in alle vormen:
- Gekookte eieren
- Scrambled eggs
- Eggs Benedict
- Gevulde eieren
- Zoete lekkernijen:
- Pannenkoeken of wafels
- Yoghurt met granola en fruit
- Croissant-pudding
- Hartige lekkernijen:
- Mini-quiches
- Toast met avocado en zalm
- Hartige plaattaart
- Drankjes:
- Mimosa’s of vers sap
- Smoothies
- Feestelijke details:
- Leuke tafelaankleding: tafelkleed, lopers, verse bloemen, servetten, naamkaartjes
- Paaseitjes
- Achtergrondmuziek
- Spelletjes

Brioche met gepocheerd ei
Een zachte, boterige brioche en een perfect gepocheerd ei zijn een gouden duo voor een verfijnd ontbijt of brunch. De luchtige structuur van de brioche vormt de ideale basis voor het romige eigeel dat over het brood uitloopt. Beleg met je favoriete toppings.
Ingrediënten
Bereiding
Breng in een pan 1 l water en de azijn aan de kook. Rooster de sneetjes brioche in een broodrooster goudbruin. Schil de avocado en snijd hem in plakken.
Beleg de brioche met de plakken zalm en de avocado. Bestrooi met zeewierzout en peper. Druppel wat citroensap eroverheen.
Draai het vuur lager zodat het kokende water net tegen het kookpunt aan blijft. Breek het ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden. Pocheer het ei 2-3 minuten. Neem het ei met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Leg het ei op de brioche en bestrooi het met wat zeewierzout. Serveer meteen.
Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

5x heerlijke paasbrunch recepten

De beste recepten om te bakken voor de paasbrunch

Paaslunch ideeën: zo maak jij een tafel vol lekkers

Paasontbijt inspiratie: overheerlijke recepten en ideeën

Paasrecepten: 3x smullen met Pasen

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.