Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
brioche met gepocheerd ei, avocado en zalm

Paasontbijt inspiratie: overheerlijke recepten en ideeën

Een groot onderdeel van Pasen is natuurlijk het Paasontbijt. En laat je nu precies aan het juiste adres zijn voor de lekkerste recepten voor een uitgebreid ontbijt. Ruik je de geur van versgebakken broodjes en eitjes al?

Lees verder na de advertentie

Paasontbijt

Niets is gezelliger dan de dag starten met een uitgebreid Paasontbijt. De tafel gevuld met knapperige croissants, verse broodjes, gekleurde eieren en zoete lekkernijen zoals paasstol en zelfgemaakte jam. Voeg een glaasje versgeperste jus d’orange toe en een kopje koffie of thee, en de ochtend kan niet meer stuk. Of je nu kiest voor een klassieke paasbrunch, paaslunch of een creatieve twist met hartige en zoete gerechten, Pasen draait om samen genieten. Ontdek bij Foodies de lekkerste recepten!

Recepten voor paasontbijt

brioche met gepocheerd ei, avocado en zalm

Brioche met gepocheerd ei

Een echte klassieker tijdens Pasen, maar het blijft ook gewoon lekker. Een gepocheerd ei kan even een uitdaging zijn, maar dan heb je ook wat!

Naar het recept
Croissant-pudding met bramen 1

Croissant-pudding met bramen

Croissantjes over? Dit recept is een feestelijk en eenvoudig gerecht en perfect voor het Paasontbijt. De knapperige, boterige croissants zijn een heerlijke combi met de romige vanillecustard, terwijl de frisse bramen zorgen voor een fruitige twist.

Naar het recept
eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Zelf eiersalade maken? Ontdek hoe je in een handomdraai een smeuïge mix van verse eieren, mayonaise en kruiden maakt.

Naar het recept
Foodies Friend Simone Ontbijtpasteitjes met roerei-zalm-tomaat-5

Ontbijtpasteitjes met roerei, zalm en tomatensalsa

Simone: “Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bladerdeegbakjes gebruiken, maar zelf maken is heel makkelijk en leuk. Bak de pasteitjes een dag van tevoren en bewaar ze afgekoeld in een luchtdichte doos, dan is het ontbijt de volgende dag zo gepiept.”

Naar het recept
paasbrood

No knead paasbrood

Met dit recept maak jij een heerlijk no knead paasbrood. Naar receptuur van fermentatie-expert Christian Weij die ons tipte dat je het deeg ook 24 tot 48 uur in de koelkast kunt laten rijzen ipv. 8 tot 12 uur bij kamertemperatuur.

Naar het recept
Eggs Benedict, Florentine, Royale

Eggs Benedict, Florentine, Royale

Eggs benedict zijn gepocheerde eieren met bacon of ham, eggs florentine zijn gepocheerde eieren met spinazie en eggs royale zijn gepocheerde eieren met zalm; kies jouw favoriet!

Naar het recept

Foodies favoriet

Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan
Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Wortelpancakes

Wortelpancakes

Jason Tjon Affo: “Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!”

Naar het recept
Avocado toast

Avocado toast

Een lekkere toast met avocado mag natuurlijk niet ontbreken bij het Paasontbijt. Serveer met andere toppings, zodat je eindeloos kunt genieten.

Naar het recept
Recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

Wentelteefjes zijn het hele jaar door heerlijk als ontbijt, maar deze schotel is perfect om op tafel te zetten tijdens het Paasontbijt. Top af met kwark en je favoriete fruit.

Naar het recept
Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

Superknapperig korstje en een romige vulling, wat wil je nog meer? Als je dit kunstje eenmaal onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Spinazie, blokjes ham, feta of gebakken champignons; wat je maar lekker vindt. Tip: Je kunt de mini-quiches ook van tevoren maken en op kamertemperatuur serveren. Lekker bij de brunch of borrel.

Naar het recept
Cover voor

Paasstol

Een klassieker tijdens Pasen en een recept dat je eigenlijk de hele dag door kunt neerzetten: de Paasstol. Heerlijk met amandelspijs om uit te smeren over het brood.

Naar het recept
Kiwi-smoothie

Kiwi-smoothie

Een frisse en gezonde toevoeging aan het Paasontbijt; een heerlijke smoothie. Goed voor de extra vitamientjes en het ziet er nog leuk uit ook!

Naar het recept

Benodigdheden voor het Paasontbijt

Een goed Paasontbijt draait om gezelligheid, verse lekkernijen en een feestelijke tafel. Daarbij mogen de volgende onderdelen zeker niet ontbreken:

FAVORIET
brioche met gepocheerd ei, avocado en zalm

Brioche met gepocheerd ei

Een zachte, boterige brioche en een perfect gepocheerd ei zijn een gouden duo voor een verfijnd ontbijt of brunch. De luchtige structuur van de brioche vormt de ideale basis voor het romige eigeel dat over het brood uitloopt. Beleg met je favoriete toppings.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

200 ml azijn
2 sneetjes brioche
1 avocado
3 plakken gerookte zalm
zeewierzout (bijv. Zeewaar
wereldvanzeewier.nl)
peper
¼ citroen
1 zeer vers koud ei
keukenpapier

Bereiding

  1. Breng in een pan 1 l water en de azijn aan de kook. Rooster de sneetjes brioche in een broodrooster goudbruin. Schil de avocado en snijd hem in plakken.

  2. Beleg de brioche met de plakken zalm en de avocado. Bestrooi met zeewierzout en peper. Druppel wat citroensap eroverheen.

  3. Draai het vuur lager zodat het kokende water net tegen het kookpunt aan blijft. Breek het ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden. Pocheer het ei 2-3 minuten. Neem het ei met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Leg het ei op de brioche en bestrooi het met wat zeewierzout. Serveer meteen.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!