Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
paasbrood

No knead paasbrood

 • Gemiddeld

 • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

 1. Meng de amandelen met het water en laat ze een half uur weken. Giet de amandelen af boven een kom en vul het afgegoten water met kraanwater aan tot je 375 ml water hebt.

 2. Doe het desem met het water in een pan en klop er met een garde ink wat zuurstof door tot het desem is opgelost en het schuimt.

 3. Doe de bloem, beide meelsoorten, de geweekte amandelen, de abrikozen en het zout erb en meng het met je handen door elkaar.

 4. Dek de pan af met een deksel en laat het deeg ca. 8-12 uur bij kamertemperatuur r zen tot het verdubbeld is.

 5. Bestuif een werkblad met bloem en leg het deeg erop. Breng het deeg op spanning door 2 tegenoverliggende zijkanten te pakken en omhoog uit te trekken en boven op het deeg vast te maken. Herhaal dit vanuit alle kanten totdat het deeg bij na gaat scheuren.

 6. Draai het deeg om en maak er een bolletje van door de z kanten naar de onderkant te vouwen. Bestuif een broodmandje (of kom met een theedoek) met bloem. Leg het deeg met de naad naar beneden in het mandje.

 7. Dek het af met plastic en laat het 3-4 uur bij kamertemperatuur rijzen tot het deeg mooi terugveert als je er met een vinger op drukt.

 8. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.  Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het in het midden van de oven. Zet een kommetje kokend water b het brood in de oven en bak het brood ca. 30 minuten.

 9. Verwijder het kommetje met water en bak het brood nog ca. 10 minuten verder. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Receptuur: Christian Weij, Foto: Maarten Weij

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)