Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Croissant-pudding met bramen 1

Croissant-pudding met bramen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de custard

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Verhit voor de custard de slagroom en de melk in een pan tot net onder het kookpunt. Klop in een kom de eieren, de suiker en het vanille-extract door elkaar. Giet geleidelijk al roerend de hete room bij het eimengsel.

  2. 2 Bestrijk de onderste helften van de croissants met de boter en de jam. Leg de bovenste helften er weer op en leg de croissants in een ovenschaal of een ovenbestendige pan waar ze precies in passen. Giet de custard eroverheen en laat ca. 10 minuten staan. Verdeel de bramen erover en bestrooi met de rietsuiker. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven tot de custard gestold is en de bovenkant mooi knapperig is geworden. Serveer met slagroom.

Per portie: 866 kcal | 65 g koolhydraten | 15 g eiwit | 59 g vet

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)