Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Verhit voor de custard de slagroom en de melk in een pan tot net onder het kookpunt. Klop in een kom de eieren, de suiker en het vanille-extract door elkaar. Giet geleidelijk al roerend de hete room bij het eimengsel.

2 Bestrijk de onderste helften van de croissants met de boter en de jam. Leg de bovenste helften er weer op en leg de croissants in een ovenschaal of een ovenbestendige pan waar ze precies in passen. Giet de custard eroverheen en laat ca. 10 minuten staan. Verdeel de bramen erover en bestrooi met de rietsuiker. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven tot de custard gestold is en de bovenkant mooi knapperig is geworden. Serveer met slagroom.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Per portie: ca. 866 kcal
15 g eiwit | 59 g vet | 65 g koolhydraten