Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Scrambled egg

Scrambled egg maken: zo doe je dat

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Met ei kun je alle kanten op. Gekookt, gebakken, gepocheerd of misschien wel onze favoriet: roerei. Wil je zelf zo’n heerlijk ontbijtje met scrambled eggs maken? Bekijk dan deze tips én de lekkerste recepten.

Scrambled egg maken

Scrambled eggs, oftewel roerei, is misschien wel het meest romige soort ei dat je kunt maken. Heerlijk als ontbijt (of lunch), op een sneetje geroosterd brood, met een plakje zalm, avocado of tomaat… Mmm, zo kunnen we elke dag wel ontbijten. Maar hoe maak je nou zo’n geklutst eitje? Wij geven je handige tips om zelf scrambled egg te maken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor scrambled egg maken

1. Nonstick pan

Gebruik een nonstick pan. Eentje die niet aanbakt dus. Zorg er ook voor dat je pan groot genoeg is, zodat je genoeg oppervlakte hebt om de eieren te garen.

2. Geen melk of room

Scrambled eggs maak je officieel zonder melk en room. Als je eieren van goede kwaliteit gebruikt, zijn de eieren zelf al romig en smaakvol genoeg.

3. Eieren losroeren

Breek de eieren eerst in een kommetje en roer ze goed los voor je ze in de pan giet.

4. Siliconen spatel

Gebruik een siliconen spatel voor het beste resultaat. Daarmee kun je het beste over de bodem van de pan om al het ei bij elkaar te roeren.

5. Geduld

Neem je tijd! Zet het vuur niet te hoog. Roerei maken vergt enig geduld. Bak je ze te snel, dan wordt het ei droog. Ben je bang dat het te hard gaat? Geen zorgen. Haal de pan gewoon even van het vuur en blijf roeren.

6. Roeren, roeren en nog eens roeren

Om de juiste beweging onder de knie te krijgen moet je misschien een beetje oefenen. Kijk hier bijvoorbeeld eens hoe Jamie Oliver dit doet.

7. Op tijd van het vuur

Haal de pan op tijd van het vuur, als het ei nog net niet helemaal gaar is. Eenmaal van het vuur garen de eieren namelijk nog even door in de pan. Giet ze vervolgens ook op tijd op een bord, zodat het garen stopt.

8. Op smaak brengen

Roerei is al lekker van zichzelf, met alleen wat zout en peper, maar je voeg ook eens wat zachte geitenkaas, feta of cheddar toe of bestrooi met verse kruiden voor een lekkere variatie.

Recepten om zelf scrambled egg te maken

Heb je alle tips & tricks goed in je opgenomen? Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met deze recepten wordt dat een eitje!

Roerei met bruine boter en salie

Roerei met bruine boter en salie

Dit recept voor scrambled egg is misschien wel onze favoriet, probeer maar eens uit!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

5 eieren
1 el roomboter
6 grote salieblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
heet en beboterd geroosterd brood
fijn geraspte Parmezaanse kaas (voor erbij)

Bereiding

  1. Breek de eieren in een kom, breng ze op smaak met flink wat zout en peper en klop ze lichtjes los met een vork.

  2. Laat de boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de salie toe als de boter begint te schuimen. Bak tot de blaadjes krokant zijn en de boter donkergoud van kleur is. Schep de salie voorzichtig uit de boter en leg de blaadjes op een schoteltje zodat ze knapperig blijven.

  3. Zet het vuur laag en schenk na 1 minuut, wanneer de boter wat minder heet is, de eieren in de koekenpan. Roer de eieren langzaam door, tot ze naar smaak gestold zijn.

  4. Breng de eieren op smaak met wat extra zout en peper en schep ze op het hete, beboterde geroosterde brood. Leg de knapperige salie erop en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over.

Nog meer recepten voor scrambled eggs:

Full Turkish breakfast

Turks ontbijt

Wil jij wel eens wat anders dan je Hollandse ontbijt met een bammetje met kaas? Ga voor een Turks ontbijt! Het is een feestje voor je smaakpapillen, doordat het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes.

Naar het recept
Foodies Friend Simone Ontbijtpasteitjes met roerei-zalm-tomaat-5

Ontbijtpasteitjes met roerei, zalm en tomatensalsa

Je kunt ook kant-en-klare bladerdeegbakjes gebruiken, maar zelf maken is erg makkelijk én leuk. Bak de pasteitjes een dag van tevoren en bewaar ze afgekoeld in een luchtdichte doos, dan is het ontbijt de volgende dag zo klaar.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!