Ga eens voor een uitgebreid Turks ontbijt als je je standaard Hollandse ontbijt zat bent! Een Turks ontbijt is een feestje voor je smaakpapillen doordat het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes. Denk bijvoorbeeld aan roerei, salade en platbrood.
Ga eens voor een uitgebreid Turks ontbijt als je je standaard Hollandse ontbijt zat bent! Een Turks ontbijt is een feestje voor je smaakpapillen doordat het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes. Denk bijvoorbeeld aan roerei, salade en platbrood.
Tip
Kun je geen clotted cream vinden? Meng 75 g crème fraîche met 60 g mascarpone. Bewaar de overige clotted cream in de koelkast.
Bereiding
Meng de olijven, de tomaten, de komkommer, de oregano en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep in een serveerkommetje.
Verhit voor het Turkse roerei de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de ui ca. 10 minuten in tot hij zacht en goudbruin is. Voeg de rode peper toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak kort mee tot ze zacht beginnen te worden. Roer de boter erdoorheen.
Giet het eimengsel in de pan en bak het ei al omscheppend met een spatel gaar. Serveer de eieren met het platbrood, de olijvensalade, de feta, de clotted cream, de jam en de honing. Lekker met een kop zwarte thee.
Per portie: 775 kcal | 36 g koolhydraten | 24 g eiwit | 59 g vet
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!