Bereiding

Wil jij wel eens wat anders dan je Hollandse ontbijt met een bammetje met kaas? Ga voor een full Turkish breakfast! Een Turks ontbijt is een feestje voor je smaakpupillen doordat het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes. Denk aan roerei, salade en platbrood.

  1. Meng de olijven, de tomaten, de komkommer, de oregano en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep in een serveerkommetje.
  2. Verhit voor het Turkse roerei de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de ui ca. 10 minuten in tot hij zacht en goudbruin is. Voeg de rode peper toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak kort mee tot ze zacht beginnen te worden. Roer de boter erdoorheen.
  3. Giet het eimengsel in de pan en bak het ei al omscheppend met een spatel gaar. Serveer de eieren met het platbrood, de olijvensalade, de feta, de clotted cream, de jam en de honing. Lekker met een kop zwarte thee.

*Kun je geen clotted cream vinden? Meng 75 g crème fraîche met 60 g mascarpone. Bewaar de overige clotted cream in de koelkast.

Per portie: ca. 775 kcal
24 g eiwit | 59 g vet | 36 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley