Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Gevulde eieren

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten
Eieren zijn alleskunners. Vaak zijn ze de basis van een gerecht, zoals bij cake of een quiche, maar soms stelen ze ook als hoofdingrediënt de show zoals bij omelet of gevulde eieren. In dit artikel delen we dan ook onze favoriete klassieke recepten met ei!

Ei recepten

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar recepten met ei? Dit zijn onze favoriete klassiekers: van een luchtige omelet of smaakvolle quiche tot aan de klassieker der klassiekers: gevulde eieren!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
omelet met bospaddenstoelen wmf

Omelet met bospaddenstoelen en kruiden

Een omelet is dé perfecte lazy maaltijd als je het ons vraagt. Met een paar eitjes en wat groenten en verse kruiden zet je zo een voedzame maaltijd op tafel. In dit recept lees je hoe je die omelet zo fluffy mogelijk bakt.

Naar het recept
frittata met tijm en citroen

Frisse frittata met tijm en citroen

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Italië en is ontstaan vanuit armoede; het werd namelijk gemaakt met groenten die over zijn van de vorige dag. Benieuwd naar het verschil tussen een omelet en een frittata? Een omelet kluts je kort en bak je vaak aan één kant, terwijl de fritatta goed wordt opgeklopt (zo krijg je ‘m luchtig) en aan beide kanten wordt gebakken.

Naar het recept
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou perfect gevulde eieren? Wij delen hét recept voor gevulde eieren!

Naar het recept
quiche lorraine

Klassieke quiche lorraine (met korstdeeg)

We blijven nog even in de no-waste maaltijden: quiche is er ook zo één. Voor de vulling van een quiche gebruik je altijd een ei, soms in combinatie met wat room. Je hebt quiches in alle vormen en smaken, maar deze is toch wel onze favoriet.

Naar het recept

Tip!

brioche met gepocheerd ei, avocado en zalm

Brioche met gepocheerd ei

Veel mensen vinden dit nog steeds moeilijk om te maken. Onterecht, want met de juiste tips kan iedereen het! In dit recept leggen we je uit hoe je zo’n mooi rond gepocheerd eitje krijgt met een perfecte zachte dooier in het midden.

Naar het recept
zuurdesemtoast

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

De meest bijzondere in dit rijtje is het gefrituurde ei. Door het ei te paneren en dan te frituren krijgt het een lekker krokant korstje. De truc is om het ei niet te lang in de olie te laten liggen, je wilt immers dat de dooier nog een beetje zacht blijft.

Naar het recept
Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter

Turkse eieren met yoghurt en kruidenboter

Zoek niet verder naar het perfecte ontbijtje, want dit is het. Voedzaam, smaakvol én met eieren, meer hebben we niet nodig. Als je de yoghurt de avond van tevoren maakt, kost het je ’s ochtends maar een kwartiertje om dit ontbijtje klaar te maken.

Naar het recept
Eenvoudige masala-eieren

Eenvoudige masala-eieren

Het voordeel aan veel eiergerechten is dat ze snel klaar zijn. Zo ook met deze kruidige masala-eieren, die binnen 20 minuten klaar zijn. Serveer dit gerecht met rijst voor een vullende maaltijd.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Tex-mex spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Dat de tex-mex-keuken zo populair is, is logisch. Dat kruidige tomatensaus, zacht gepocheerde eieren en romige avocado een topcombinatie zijn, is ook logisch. Dat je dit recept meteen wil maken, is meer dan logisch.

Naar het recept
Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

Deze eieren zijn zúlke smaakbommetjes dat je er alleen nog maar witte rijst bij hoeft te serveren om een topmaaltijd te hebben. Serveer dit gerecht ook eens met een lichte tahinyoghurt.

Naar het recept
Udonnoedels met soja-eieren

Udonnoedels met soja-eieren

Voor deze soja-eieren heb je even geduld nodig, maar dat geduld wordt zeker beloond. Je eet deze smaakvolle eitjes met een zo mogelijk nóg smaakvollere bouillon en dikke udonnoedels. Wedden dat je slurpen niet kunt weerstaan?

Naar het recept
Bibimbap met spek en eieren

Bibimbap met spek en eieren

Bij dit populaire Koreaanse gerecht kun je de toppings voor een groot deel zelf kiezen, maar wij eten graag deze versie met spek en gebakken eieren. Het spek bak je met gochujang, een Koreaanse peperpasta, waardoor het lekker pittig wordt.

Naar het recept

Nog meer recepten met ei of andere ei-inspiratie?

Redactiefavoriet
omelet met bospaddenstoelen wmf

Omelet met bospaddenstoelen en kruiden

Een omelet is een geweldig hartig ontbijt. Lekker met paddenstoelen, kruiden, tomaatjes of andere smaakmakers.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

50 g gemengde paddenstoelen
2 el + extra boter
handvol verse kruiden (bijv. tijm/bieslook/peterselie)
zout en peper
4 eieren
1 el slagroom
knapperig (stok)brood voor erbij

Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Smelt 1 el boter in de Durado koekenpan op hoog vuur en bak er de paddenstoelen ca. 5 minuten in tot ze mooi goudbruin zijn. Neem intussen de blaadjes van de takjes en hak de kruiden fijn. Neem de pan van het vuur en meng de kruiden door de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart.

  2. Veeg de pan schoon met keukenpapier en zet hem weer op het vuur. Doe de eieren met wat zout, peper en de slagroom in een kom. Kluts het goed met een vork tot je geen stukjes eiwit meer ziet. Smelt 1 el boter op matig vuur in de pan. Giet het ei in de pan zodra de boter net begint te bruisen. Roer het ei met een siliconen spatel tot het ei begint te stollen. Stop nu met roeren en laat de onderkant van de omelet even stollen, maar zorg dat de bovenkant nog zacht is. Begin de omelet met behulp van de spatel voorzichtig op te rollen richting één kant van de pan.

  3. Laat de omelet voorzichtig direct vanuit de pan op een bord glijden. Wrijf met een klontje boter over de warme omelet en schep er de paddenstoelen overheen. Serveer met knapperig brood.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!