Udonnoedels met soja-eieren
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Kook voor de soja-eieren de eieren in ca. 8 minuten hard. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en leg ze in een pot of kom waar ze precies naast elkaar inpassen. Schenk er 150 ml sojasaus overheen en laat 30 minuten tot 2 uur intrekken, hoe langer hoe sterker de smaak.
2. Snijd ondertussen de gember in plakjes en doe hem met de kombu, de bouillon en 50 ml sojasaus in een pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 minuten trekken op het vuur. Neem van het vuur en laat nog 45 minuten trekken.
3. Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de maiskorrels goed uitlekken. Verwarm de olie in een pan en rooster er de maiskorrels ca. 2 minuten in. Neem de gember en de kombu uit de bouillon, die hebben hun smaak afgegeven, en verwarm de bouillon opnieuw.
4. Giet de noedels af en laat ze kort uitlekken. Verdeel de noedels over kommen en giet er de hete bouillon overheen. Halveer de sojaeieren. Verdeel de maiskorrels over de kommen en leg in iedere kom 2 halve eieren. Maak af met de bosui en wat zwarte sesamzaadjes.