Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zuurdesemtoast

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de eieren in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren in 3,5 minuut zacht. Laat de eieren schrikken in koud water. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Meng de mayonaise met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.

  2. Pel de knoflook en halveer het teentje. Verhit de olijfolie en de boter in een pan en bak er de knoflook lichtbruin in. Neem de knoflook uit de pan. Bak de sneetjes brood aan beide zijden goudbruin en krokant in de knoflookolie. Verhit intussen de olie in een ruime pan tot ca. 170°C.

  3. Neem het brood uit de pan. Laat de spinazie op laag vuur slinken in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Pel de eieren voorzichtig en dep ze droog met keukenpapier. Wentel de eieren eerst in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het paneermeel.

  4. Frituur de eieren in 5-6 minuten goudbruin in de hete olie. Verdeel de toast over borden en leg er de spinazie op. Verdeel de crème-fraîchemayonaise eroverheen. Schep de eieren met een schuimspaan uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Serveer de eieren op de spinazie.

Per portie: 616 kcal | 27 g koolhydraten | 15 g eiwit | 49 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)