Bereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Smelt 1 el boter in de Durado koekenpan op hoog vuur en bak er de paddenstoelen ca. 5 minuten in tot ze mooi goudbruin zijn. Neem intussen de blaadjes van de takjes en hak de kruiden fijn. Neem de pan van het vuur en meng de kruiden door de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd apart.
  2. Veeg de pan schoon met keukenpapier en zet hem weer op het vuur. Doe de eieren met wat zout, peper en de slagroom in een kom. Kluts het goed met een vork tot je geen stukjes eiwit meer ziet. Smelt 1 el boter op matig vuur in de pan. Giet het ei in de pan zodra de boter net begint te bruisen. Roer het ei met een siliconen spatel tot het ei begint te stollen. Stop nu met roeren en laat de onderkant van de omelet even stollen, maar zorg dat de bovenkant nog zacht is. Begin de omelet met behulp van de spatel voorzichtig op te rollen richting één kant van de pan.
  3. Laat de omelet voorzichtig direct vanuit de pan op een bord glijden. Wrijf met een klontje boter over de warme omelet en schep er de paddenstoelen overheen. Serveer met knapperig brood.

Per portie: ca. 536 kcal
25 g eiwit | 32 g vet | 35 g koolhydraten