
Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de eieren 7-8 minuten en spoel ze grondig met koud water. Pel het buitenste blad van de citroengrasstengel. Hak het citroengras fijn. Maal het citroengras met de ui, de specerijen en 2 el olie in een blender tot een pasta. Verhit 2 el olie in een ruime pan en fruit er de pasta ca. 4 minuten in. Blus af met de groentebouillon en laat ca. 2 minuten rustig inkoken.
Pel intussen de eieren en halveer ze in de lengte. Houd wat koriander achter voor de garnering. Voeg de fijngehakte spinazie en de overige koriander toe aan de bouillon en verhit ca. 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Leg de eieren in de saus en verwarm nog kort door.
Garneer met de achtergehouden koriander en wat sesamzaadjes. Druppel er chiliolie naar smaak over.