Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In combinatie met de kruidige saus met spinazie smaken de eieren onweerstaanbaar lekker. Zeker omdat het citroengras een mooie balans aanbrengt in dit gerecht.

Bereiding

  1. Kook de eieren 7-8 minuten en spoel ze grondig met koud water. Pel het buitenste blad van de citroengrasstengel. Hak het citroengras fijn. Maal het citroengras met de ui, de specerijen en 2 el olie in een blender tot een pasta. Verhit 2 el olie in een ruime pan en fruit er de pasta ca. 4 minuten in. Blus af met de groentebouillon en laat ca. 2 minuten rustig inkoken.

  2. Pel intussen de eieren en halveer ze in de lengte. Houd wat koriander achter voor de garnering. Voeg de fijngehakte spinazie en de overige koriander toe aan de bouillon en verhit ca. 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Leg de eieren in de saus en verwarm nog kort door.

  3. Garneer met de achtergehouden koriander en wat sesamzaadjes. Druppel er chiliolie naar smaak over.

Per portie: 337 kcal | 5 g koolhydraten | 17 g eiwit | 27 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)