Bibimbap met spek en eieren
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de rijst met 1 el sesamzaad volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst stomen in de pan terwijl je de toppings bereidt.
Giet kokend water over de spinazie en laat goed uitlekken. Meng voor de saus 1 el sojasaus, de azijn, de suiker, 1 el gochujang en 1 tl sesamolie.
Bak de plakjes ontbijtspek 2 minuten per zijde in een hete pan of grillpan. Bestrijk aan beiden kanten met 1 el gochujang en gril verder tot het spek goudbruin en krokant is. Houd het spek warm in de oven.
Verhit voor de toppings 1 tl olie in een wok en bak er de wortel met wat van de knoflook en gember in tot hij zacht is. Schep uit de pan en houd warm bij het spek.
Verhit nog 1 tl olie in de pan en bak er de helft van de bosui 1 minuut in. Voeg de shiitakes toe en bak tot het vocht dat ze loslaten verdampt is. Voeg 1 tl sojasaus toe en schud het geheel om. Schep uit de wok en houd warm.
Voeg weer 1 tl olie toe en bak de overgebleven knoflook en gember. Voeg de uitgelekte spinazie toe en verwarm hem. Voeg wat sesamzaad toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de overgebleven bosui met de taugé en wat sesamolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 2 kommen en maak hoopjes van de wortel, de spinazie, de padden stoelen en de taugé op de rijst. Leg op iedere kom een gebakken ei. Maak af met wat verkruimelde nori en wat sesamzaad. Serveer met wat van de saus erover gedruppeld en kimchi erbij.