Bereiding

Nog restjes groente in je koelkast? Aan de frittata zijn ze goed besteed.

  1. Hak de sneetjes oud brood fijn en week ze in de melk. Was de courgette en rasp hem fijn. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Halveer de citroen en pers hem uit. Kluts de eieren en roer er de melk, het brood, de ricotta, de geraspte courgette, de tijm en de citroenschil doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Smelt de boter in een ovenbestendige pan en schenk het eiermengsel erin. Bak ca. 3 minuten op middelhoog vuur. Zet het geheel nog ca. 15 minuten in de oven om verder te garen.
  3. Was de waterkers en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Snijd de gegrilde paprika in reepjes. Meng de paprika en de waterkers met de olijfolie en wat citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem de frittata uit de oven en laat hem kort afkoelen. Verdeel de paprika-waterkerssalade erover en rasp de pecorino eroverheen. Serveer met de sneetjes bruinbrood.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp