Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Op een toastje tijdens de borrel, of op de boterham bij de lunch: zelfgemaakte eiersalade is altijd een goed idee. Daarom delen wij het recept voor de mix van verse eieren, mayonaise en kruiden.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Op een toastje tijdens de borrel, of op de boterham bij de lunch: zelfgemaakte eiersalade is altijd een goed idee. Daarom delen wij het recept voor de mix van verse eieren, mayonaise en kruiden.
Tip
Ga je eiersalade maken? Check dan al ons artikel boordevol tips, waaronder een handig bewaaradvies.

Bereiding

  1. Leg de eieren in een pan en giet er koud water over tot ze onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog ca. 4 minuten rustig koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.

  2. Pel en snipper de sjalot zeer fijn. Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot ca. 3 minuten, maar laat hem niet kleuren. Voeg een snufje kerrie toe en fruit nog ca. 1 minuut. Laat afkoelen.

  3. Pel de eieren en verwijder de dooiers uit het eiwit. Druk de eidooiers door een fijne zeef. Meng de sjalot, de crème fraîche, de mosterd en de mayonaise door de dooiers en breng op smaak met zout en peper.

  4. Hak de eiwitten grof. Snijd de bieslook fijn. Meng het eiwit en de bieslook voorzichtig door het dooiermengsel en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Lekker met brood.

Per portie: 254 kcal | 2 g koolhydraten | 14 g eiwit | 21 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Variatie
Wil je eens variëren op de klassieker? Voeg eens wat fijngesneden augurk of kappertjes toe. Geef de eieren een beetje pit met een fijngehakt chilipepertje, een snuf (gerookte)paprikapoeder of een theelepel mosterd. Ook lekker: een scheutje worcestershiresaus of snuf kerriepoeder. Wat verse dille werkt ook goed, helemaal wanneer je de eiersalade serveert met gerookte zalm bijvoorbeeld.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!