Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zonnige eiersalade

Zonnige eiersalade van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng voor de eieren een grote pan gezouten water zachtjes aan de kook. Rooster de meeste dukkah 2 minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en strooi de granen erbij. Laat de stukken paprika uitlekken, snijd ze fijn en doe ze er ook bij. Roerbak 5 minuten, voeg naar smaak peper en zout toe en verdeel het mengsel over de borden. Zet de pan terug op het vuur, doe de spinazie erin en laat de blaadjes vlug slinken. Breng ze op smaak en strooi ze over de granen.

  2. Breek de eieren ondertussen een voor een in een vloeiende beweging boven het pruttelende water en pocheer ze 3 minuten, of tot ze naar wens zijn. Pers een beetje granaatappelsap in een kom en marmer de yoghurt erdoor. Sla de achtergebleven pitjes met de achterkant van een lepel uit de halve granaatappel. Laat de eieren uitlekken op een stuk keukenpapier en leg ze op de spinazie. Schep de granaatappelyoghurt erop en strooi de overgebleven dukkah en de granaatappelpitjes erover

Per portie: 436 kcal

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

7x anders

€ 32,50
Cover voor 7x anders