Lees verder onder de advertentie
Wist je dat er in Griekse kaaswinkeltjes bordjes hangen met daarop de vijftien feta-geboden? Dat zijn de regels waar deze zoute kaas volgens de Griekse wetgeving aan moet voldoen. Niet alle kaas kan dus zomaar feta worden. We zetten onze favoriete recepten met feta op het menu – zo kun je een hele week feta eten.
Lees verder onder de advertentie
Recepten met feta
In een salade, door een pasta of uit de oven: wij koken maar al te graag met feta. Dit zijn dan ook wat ons betreft de lekkerste recepten met feta.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Wat is feta?
Feta is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. In de supermarkt zie je ook vaak ‘witte kaas’ liggen, deze is vaak op basis van koemelk en mag daardoor geen feta heten.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
De lekkerste recepten met feta:
Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta
De gemarineerde feta in deze salade is echt hemels. Voeg daar nog dille, tuinbonen en groene olijven aan toe en je hebt een perfecte salade voor bij de barbecue.
Bietenplaattaart met geklopte feta
Bieten en feta zijn een klassieke combinatie, maar deze knapperige plaattaart van Donna Hay zit toch vol verrassingen. Probeer maar eens uit!
Hartige baklava met pompoen en feta
Dit recept voor hartige baklava kost wat moeite, maar dat vergeet je meteen zodra je de eerste hap hebt genomen. Ideaal om te delen, al snappen we het ook als je deze baklava liever voor jezelf houdt.
Lamsspies met linzen-fetasalade
Mals lamsvlees, frisse salade en romige feta maken dit gerecht tot een van onze favorieten. Dat het ook nog supermakkelijk te maken is speelt ook zeker een rol. Kortom; zoek je makkelijk, snel én heel erg lekker? Dan mag je dit recept niet missen.
Tomatengalette met geklopte feta
De feta in dit recept is zó romig en zacht dat je er wel een dutje op zou willen doen. Dat deze galette er zo mooi uitziet is ook zeker geen straf.
Orzo met garnalen en feta
Garnalen kunnen in onze ogen niets fout doen, al helemaal niet in combinatie met heerlijke pasta, sappige cherrytomaatjes en zoute feta.
Gegrilde maiskolf met feta en chilimayo
Voor dit recept heb je alleen maar dertig minuten en flinke honger nodig, want het is gigantisch lekker.
Lees ook:
Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta
De gemarineerde feta in deze salade is echt hemels. Voeg daar nog dille, tuinbonen en groene olijven aan toe en je hebt een perfecte salade voor bij de barbecue.
Ingrediënten
Bereiding
Verkruimel de feta zeer grof boven een kom. Meng het venkelzaad, de citroenschil, de helft van het citroensap en 1 el olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met peper. Roer goed door en laat de feta ca. 20 minuten marineren. Roer af en toe even door.
Meng het overige citroensap, de verse dille, de overige olijfolie en de oregano en breng op smaak met zout en peper. Doe de rode ui in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat goed uitlekken en roer de ui door de dressing.
Kook de tuinbonen 2-3 minuten in een pan met water met zout. Giet de tuinbonen af en spoel af onder koud stromend water. Meng de tuinbonen met de komkommer, de groene olijven, de bleekselderij en de peterselie. Sprenkel de dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar.
Haal de slabladeren los van de krop en verdeel over 2-3 borden. Verdeel de salade en de gemarineerde feta over de bladeren. Serveer met pita’s of naan.
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Lara Holmes Styling: Sarah Birksfood Foodstyling: Anna Glover
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie