Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Tomatengalette met geklopte feta

7x de lekkerste recepten met feta

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Deze Griekse schapenkaas is met reden al eeuwen geliefd. Wist je dat er in Griekse kaaswinkeltjes bordjes hangen met daarop de vijftien feta-geboden? Dat zijn de regels waar deze zoute kaas volgens de Griekse wetgeving aan moet voldoen. Niet alle kaas kan dus zomaar feta worden! We zetten onze zeven favoriete recepten met feta op het menu – zo kun je een hele week feta eten.

Recepten met feta

Feta is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. In de supermarkt zie je ook vaak ‘witte kaas’ liggen, deze is vaak op basis van koemelk en mag daardoor geen feta heten. In een salade, door een pasta of uit de oven: wij koken maar al te graag met feta. Dit zijn dan ook wat ons betreft de lekkerste recepten met feta!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta

De gemarineerde feta in deze salade is echt hemels. Voeg daar nog dille, tuinbonen en groene olijven aan toe en je hebt een perfecte salade voor bij de barbecue.

> naar het recept: Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta

Recepten met feta: Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta

Bietenplaattaart met geklopte feta

Bieten en feta zijn een klassieke combinatie, maar deze knapperige plaattaart van Donna Hay zit toch vol verrassingen. Probeer maar eens uit!

> naar het recept: bietenplaattaart met geklopte feta

Bietenplaattaart met geklopte feta

Hartige baklava met pompoen en feta

Dit recept voor hartige baklava kost wat moeite, maar dat vergeet je meteen zodra je de eerste hap hebt genomen. Ideaal om te delen, al snappen we het ook als je deze baklava liever voor jezelf houdt.

> naar het recept: hartige baklava met pompoen en feta

Hartige baklava met pompoen en feta

Lamsspies met linzen-fetasalade

Mals lamsvlees, frisse salade en romige feta maken dit gerecht tot een van onze favorieten. Dat het ook nog supermakkelijk te maken is speelt ook zeker een rol. Kortom; zoek je makkelijk, snel én heel erg lekker? Dan mag je dit recept niet missen.

> naar het recept: lamsspies met linzen-fetasalade

Lamsspies met linzen-fetasalade

Tomatengalette met geklopte feta

De feta in dit recept is zó romig en zacht dat je er wel een dutje op zou willen doen. Dat deze galette er zo mooi uitziet is ook zeker geen straf.

> naar het recept: tomatengalette met geklopte feta

Tomatengalette met geklopte feta

Orzo met garnalen en feta

Garnalen kunnen in onze ogen niets fout doen, al helemaal niet in combinatie met heerlijke pasta, sappige cherrytomaatjes en zoute feta.

> naar het recept: orzo met garnalen en feta

Orzo met garnalen en feta

Gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

Voor dit recept heb je alleen maar dertig minuten en flinke honger nodig, want het is gigantisch lekker. Dit Mexicaanse streetfood is een beetje pittig en door de limoen lekker fris.

> naar het recept: gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

Weekmenu gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!