
Wist je dat er in Griekse kaaswinkeltjes bordjes hangen met daarop de vijftien feta-geboden? Dat zijn de regels waar deze zoute kaas volgens de Griekse wetgeving aan moet voldoen. Niet alle kaas kan dus zomaar feta worden. We zetten onze favoriete recepten met feta op het menu – zo kun je een hele week feta eten.
Lees verder na de advertentie
Recepten met feta
In een salade, door een pasta of uit de oven: wij koken maar al te graag met feta. Dit zijn dan ook wat ons betreft de lekkerste recepten met feta.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Wat is feta?
Feta is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. In de supermarkt zie je ook vaak ‘witte kaas’ liggen, deze is vaak op basis van koemelk en mag daardoor geen feta heten.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
De lekkerste recepten met feta:

Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta
De gemarineerde feta in deze salade is echt hemels. Voeg daar nog dille, tuinbonen en groene olijven aan toe en je hebt een perfecte salade voor bij de barbecue.

Bietenplaattaart met geklopte feta
Bieten en feta zijn een klassieke combinatie, maar deze knapperige plaattaart van Donna Hay zit toch vol verrassingen. Probeer maar eens uit!

Hartige baklava met pompoen en feta
Dit recept voor hartige baklava kost wat moeite, maar dat vergeet je meteen zodra je de eerste hap hebt genomen. Ideaal om te delen, al snappen we het ook als je deze baklava liever voor jezelf houdt.

Lamsspies met linzen-fetasalade
Mals lamsvlees, frisse salade en romige feta maken dit gerecht tot een van onze favorieten. Dat het ook nog supermakkelijk te maken is speelt ook zeker een rol. Kortom; zoek je makkelijk, snel én heel erg lekker? Dan mag je dit recept niet missen.

Tomatengalette met geklopte feta
De feta in dit recept is zó romig en zacht dat je er wel een dutje op zou willen doen. Dat deze galette er zo mooi uitziet is ook zeker geen straf.

Orzo met garnalen en feta
Garnalen kunnen in onze ogen niets fout doen, al helemaal niet in combinatie met heerlijke pasta, sappige cherrytomaatjes en zoute feta.

Gegrilde maiskolf met feta en chilimayo
Voor dit recept heb je alleen maar dertig minuten en flinke honger nodig, want het is gigantisch lekker.
Lees ook:

Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta
De gemarineerde feta in deze salade is echt hemels. Voeg daar nog dille, tuinbonen en groene olijven aan toe en je hebt een perfecte salade voor bij de barbecue.
Ingrediënten
Bereiding
Verkruimel de feta zeer grof boven een kom. Meng het venkelzaad, de citroenschil, de helft van het citroensap en 1 el olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met peper. Roer goed door en laat de feta ca. 20 minuten marineren. Roer af en toe even door.
Meng het overige citroensap, de verse dille, de overige olijfolie en de oregano en breng op smaak met zout en peper. Doe de rode ui in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat goed uitlekken en roer de ui door de dressing.
Kook de tuinbonen 2-3 minuten in een pan met water met zout. Giet de tuinbonen af en spoel af onder koud stromend water. Meng de tuinbonen met de komkommer, de groene olijven, de bleekselderij en de peterselie. Sprenkel de dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar.
Haal de slabladeren los van de krop en verdeel over 2-3 borden. Verdeel de salade en de gemarineerde feta over de bladeren. Serveer met pita’s of naan.
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Lara Holmes Styling: Sarah Birksfood Foodstyling: Anna Glover
Onze tips

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.