Kip-feta-kebabspiesen met tzatziki
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Week de satéprikkers ca. 15 minuten in warm water. Kneed het gehakt met de feta, de lenteui, de citroenschil, de peterselie en wat zout en peper in een grote kom. Vorm met natte handen 8 langwerpige kebabs van het gehaktmengsel en rijg ze aan de satéprikkers. Bestrijk de kebabs met de olie.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur (of steek de barbecue aan) en gril de kebabs 10- 12 minuten tot ze rondom goudbruin en vanbinnen gaar zijn.
Rasp intussen de komkommer grof. Schep de komkommer in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Meng de komkommer met de yoghurt, de knoflook, de munt en de helft van het citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Meng de tomaten met de ui, het overige citroensap en wat zout en peper in een andere kom.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kebabs, de tzatziki en de tomatensalade.