Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bietenplaattaart met geklopte feta

Bietenplaattaart met geklopte feta

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het haverdeeg

Voor de geklopte feta

Voor de dressing voor de bietjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe voor het haverdeeg het chiazaad en zout in een keukenmachine en laat de machine 1 minuut draaien of tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg het spelt- en amandelmeel toe en gebruik de pulseknop tot alles goed gemengd is.

  2. Klop de olie, het water en ei in een kannetje door elkaar. Giet geleidelijk het oliemengsel bij het havermengsel, terwijl de machine draait. Laat draaien tot alles gemengd is, maar nog wel kruimelig is. Verdeel het deeg in 2 porties.

  3. Rol elke portie tussen 2 vellen bakpapier uit tot 2 rechthoeken van ongeveer 15 x 36 cm. Haal het bovenste vel bakpapier van beide porties af en leg ze op aparte bakplaten. Zet 5-7 minuten in de oven of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze op de bakplaten helemaal afkoelen.

  4. Klop voor de geklopte feta de feta, zure room en mosterd in een kom door elkaar. Zet apart.

  5. Meng voor de dressing de olie, azijn, sinaasappelschil, zout en peper in een grote kom. Doe de bietjes bij de dressing en hussel tot de bietjes bedekt zijn met de dressing.

  6. Leg tot slot de haverplaattaarten op serveerschalen en schep de geklopte feta, bietjes, bietenblaadjes en bloedzuring erop. Besprenkel met de eventueel overgebleven dressing, bestrooi met peper en serveer.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Kerstmis

€ 34,99
Donna Hay Kerstmis