Bereiding

  1. Verwarm voor de galette de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad rond (ca. 24 cm Ø) uit. Neem een bord van dezelfde grootte, leg het op het bladerdeeg en snijd de randjes eraf zodat je een mooie, egale deegcirkel krijgt. Leg de randen terug in de vriezer.
  2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik in met een vork. Meng de knoflook met de olijfolie en verdeel over het bladerdeeg. Leg de tomaten er dakpansgewijs op maar laat hierbij een rand van ca. 2 cm vrij. Bestrooi de tomaten met 1 el za’atar, het komijn zaad, de chilivlokken, zout en versgemalen zwarte peper. Bak de tomatengalette in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  3. Pureer voor de geklopte feta de feta en de yoghurt met behulp van een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.
  4. Meng voor de salade de sla met de peterselie. Klop de olie met de azijn, de mosterd en wat zout en peper door elkaar. Meng de vinaigrette met de salade. Serveer de tomatengalette met de geklopte feta en de salade. Garneer met extra za’atar.

Receptuur en foodstyling: Victor de Launay Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers