Bereiding

  1. Maak de verse maiskolven schoon door de draden en het blad te verwijderen. Kook de mais in ruim kokend water met 1 tl zout ca. 10 minuten. Laat de mais goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit een grillpan. Bestrijk de maiskolven rondom met de boter en gril ca. 10 minuten in de hete pan tot ze mooi geblakerd zijn. Draai de maiskolven regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.
  3. Meng door de mayonaise chilipoeder naar smaak. Leg de maiskolven op een schaal en schep er wat chilimayonaise op. Bestrooi met het paprikapoeder, de feta, de bieslook en de koriander. Serveer met de partjes limoen.

*Wil je koken zonder vlees en vis én zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij de feta voor een vegetarische variant waarbij microbieel stremsel is gebruikt.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren