Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng in een kom de granaatappelsiroop, het citroensap, de suiker, de
    koriander, de helft van de komijn, de chilivlokken, de tomaten en de granaatappelpitten en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over een bakblik en rooster 15 minuten in de oven tot de tomaten openbarsten en sap loslaten.
  2. Verdeel de feta in 4 gelijke blokken. Strooi de overige komijn en 1 tl versgemalen zwarte peper over de feta. Leg de feta op de tomaten in het bakblik en druip er wat olijfolie overheen. Bak het geheel nog 10-15 minuten in de oven tot de feta een beetje bruin wordt en de saus kookt. Serveer het geheel heet en strooi er de peterselie overheen. Geef er platbrood en een salade bij.

Per portie: ca. 318 kcal
17 g eiwit | 23 g vet | 9 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Mike English Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover