Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 220 °C.
  2. Boen de bieten goed schoon, dan kun je de schil er gewoon aan laten. Verdeel de bieten op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en sprenkel er 4 eetlepels olijfolie en wat grof zeezout overheen. Rooster de bieten in 60 minuten gaar en keer ze halverwege even om. Haal de bieten uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
  4. Snijd de rabarber in gelijke stukken van ongeveer 3 centimeter en leg de rabarberstukken naast elkaar in een ovenschaal. Voeg hier 25 ml water en de honing aan toe. Rooster de rabarber in 15 minuten zacht en gaar en haal uit de oven.
  5. Maak de opgeklopte feta door de feta met de yoghurt in het opzetbakje van de staafmixer glad en romig te mixen. Het mag een lekkere, dikke structuur zijn. Als hij niet goed mengt en nog te vast is, voeg dan nog een eetlepel yoghurt toe. Breng op smaak met de citroenrasp, peper en zout.
  6. Scheur het rozijnen-notenbrood in ongeveer gelijke stukken en bak ze krokant in een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie.
  7. Plet de afgekoelde bieten een beetje met de onderkant van een glas. Voorzichtig, het sap kan spetteren. Verdeel de opgeklopte feta over een grote schaal en leg hier de bieten op. Het eventuele sap van de bakplaat kun je eroverheen schenken. Voeg de rabarber, croutons en dragon toe.

Bibi: “De friszure smaak is lekker in zoete gerechten, maar ook absoluut (juist!) in salades. Want rabarber is en blijft toch echt een groente. Had ik al gezegd dat roze mijn lievelingskleur is? Nou, bij deze. De roze rabarber in combinatie met de bieten en de opgeklopte feta zorgt voor een roze canvas op de eettafel. Want het oog wil ook wat.”

Zin in salade

Uit het boek

Zin in salade
€27,99