Roerei met bruine boter en salie
Eenvoudig2 personen15 minuten bereiden
Bre Graham: "Als je in iemand anders’ keuken kookt, gebeuren er soms grappige ongelukjes. Dit roerei is daar een van, gemaakt op een slaperige ochtend toen ik net met mijn vriend Joe was en we elke avond de Theems overstaken om beurtelings bij hem en bij mij te slapen. In zijn keukentje in Zuid-Londen liet ik op een zondagochtend de boter verbranden omdat ik de hitte van zijn fornuis nog niet kende en voor ik het wist, spatte en schuimde de boter. Het plan was om eenvoudig roerei te maken maar als er iets misgaat, zie ik dat altijd graag als een kans om iets nieuws te proberen. Zo ook deze keer."
Ingrediënten
- 5 eieren
- 1 el roomboter
- 6 grote salieblaadjes
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- heet en beboterd geroosterd brood
- fijn geraspte Parmezaanse kaas (voor erbij)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Breek de eieren in een kom, breng ze op smaak met flink wat zout en peper en klop ze lichtjes los met een vork.
- Laat de boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de salie toe als de boter begint te schuimen. Bak tot de blaadjes krokant zijn en de boter donkergoud van kleur is. Schep de salie voorzichtig uit de boter en leg de blaadjes op een schoteltje zodat ze knapperig blijven.
- Zet het vuur laag en schenk na 1 minuut, wanneer de boter wat minder heet is, de eieren in de koekenpan. Roer de eieren langzaam door, tot ze naar smaak gestold zijn.
- Breng de eieren op smaak met wat extra zout en peper en schep ze op het hete, beboterde geroosterde brood. Leg de knapperige salie erop en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over.

Uit het boek:
Tafel voor twee