Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Roerei met bruine boter en salie

Roerei met bruine boter en salie

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bre Graham: "Als je in iemand anders’ keuken kookt, gebeuren er soms grappige ongelukjes. Dit roerei is daar een van, gemaakt op een slaperige ochtend toen ik net met mijn vriend Joe was en we elke avond de Theems overstaken om beurtelings bij hem en bij mij te slapen. In zijn keukentje in Zuid-Londen liet ik op een zondagochtend de boter verbranden omdat ik de hitte van zijn fornuis nog niet kende en voor ik het wist, spatte en schuimde de boter. Het plan was om eenvoudig roerei te maken maar als er iets misgaat, zie ik dat altijd graag als een kans om iets nieuws te proberen. Zo ook deze keer."

Bereiding

  1. Breek de eieren in een kom, breng ze op smaak met flink wat zout en peper en klop ze lichtjes los met een vork.

  2. Laat de boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de salie toe als de boter begint te schuimen. Bak tot de blaadjes krokant zijn en de boter donkergoud van kleur is. Schep de salie voorzichtig uit de boter en leg de blaadjes op een schoteltje zodat ze knapperig blijven.

  3. Zet het vuur laag en schenk na 1 minuut, wanneer de boter wat minder heet is, de eieren in de koekenpan. Roer de eieren langzaam door, tot ze naar smaak gestold zijn.

  4. Breng de eieren op smaak met wat extra zout en peper en schep ze op het hete, beboterde geroosterde brood. Leg de knapperige salie erop en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Tafel voor twee

€ 24,99
Cover Tafel voor twee