Roerei met bruine boter en salie
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breek de eieren in een kom, breng ze op smaak met flink wat zout en peper en klop ze lichtjes los met een vork.
Laat de boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de salie toe als de boter begint te schuimen. Bak tot de blaadjes krokant zijn en de boter donkergoud van kleur is. Schep de salie voorzichtig uit de boter en leg de blaadjes op een schoteltje zodat ze knapperig blijven.
Zet het vuur laag en schenk na 1 minuut, wanneer de boter wat minder heet is, de eieren in de koekenpan. Roer de eieren langzaam door, tot ze naar smaak gestold zijn.
Breng de eieren op smaak met wat extra zout en peper en schep ze op het hete, beboterde geroosterde brood. Leg de knapperige salie erop en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over.