Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Foodies Friend Simone Ontbijtpasteitjes met roerei-zalm-tomaat-5

Ontbijtpasteitjes met roerei, zalm en tomatensalsa

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Simone: “Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bladerdeegbakjes gebruiken, maar zelf maken is heel makkelijk en leuk. Bak de pasteitjes een dag van tevoren en bewaar ze afgekoeld in een luchtdichte doos, dan is het ontbijt de volgende dag zo gepiept.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg af en steek er 16 cirkels (7 cm Ø) uit. Steek van 12 cirkels kleinere cirkels (4 cm Ø) uit. Leg de 4 grote, hele cirkels op de bakplaat en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk met het ei. Leg er een cirkelrand op, bestrijk met wat ei en herhaal tot je 4 lagen hebt. Leg 4 kleine rondjes op de bakplaat en bestrijk ook deze met ei. Bak ca. 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

  2. Kluts de eieren in een kom met een snufje zout. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet het ei erin en gebruik een spatel om de zijkanten steeds naar binnen te duwen. Herhaal dit, vanuit alle kanten, tot het ei bijna helemaal gestold is en je fluweelzachte roereieren hebt.

  3. Meng in een kommetje de tomaat met de dille en breng op smaak met zout en peper.

  4. Vul elk bakje eerst met een plak gerookte zalm, laat deze een stukje over de zijkanten hangen. Verdeel vervolgens het roerei erover en maak af met een lepel tomatensalsa. Dek af met de kleine rondjes of leg ze ernaast.

“Ik ben Simone; het gezicht achter de foodblog FoodQuotes (foodquotes.nl). Elke dag ben ik met lekker eten bezig voor mijn werk als receptontwikkelaar, foodfotograaf en natuurlijk om iedereen te inspireren met recepten op mijn website. Mijn dag begint altijd goed met het #eerstekopjekoffie, verder ben ik verzot op stoofgerechten, chips, croissantjes en maak je me blij met elke soort groente!”

Per portie: 295 kcal | 16 g koolhydraten | 10 g eiwit | 21 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)