Ontbijtpasteitjes met roerei, zalm en tomatensalsa
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg af en steek er 16 cirkels (7 cm Ø) uit. Steek van 12 cirkels kleinere cirkels (4 cm Ø) uit. Leg de 4 grote, hele cirkels op de bakplaat en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk met het ei. Leg er een cirkelrand op, bestrijk met wat ei en herhaal tot je 4 lagen hebt. Leg 4 kleine rondjes op de bakplaat en bestrijk ook deze met ei. Bak ca. 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Kluts de eieren in een kom met een snufje zout. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet het ei erin en gebruik een spatel om de zijkanten steeds naar binnen te duwen. Herhaal dit, vanuit alle kanten, tot het ei bijna helemaal gestold is en je fluweelzachte roereieren hebt.
Meng in een kommetje de tomaat met de dille en breng op smaak met zout en peper.
Vul elk bakje eerst met een plak gerookte zalm, laat deze een stukje over de zijkanten hangen. Verdeel vervolgens het roerei erover en maak af met een lepel tomatensalsa. Dek af met de kleine rondjes of leg ze ernaast.