Lees verder onder de advertentie
Halloween is de griezeligste dag van het jaar, waarop kinderen ’s avonds verkleed langs de deuren gaan in de hoop mensen te laten schrikken en uiteraard iets lekkers te ontvangen. Maar als volwassene kun je er natuurlijk net zo goed een feestje van maken. Maak deze spookachtig lekkere hapjes, nodig je vrienden uit en griezel tot de zon opkomt!
Lees verder onder de advertentie
Happy Halloween! Wij delen een hele hoop heerlijke recepten om er zo samen een feestje van te maken. Van pizzabrood tot donuts; met welk van deze Halloween recepten jaag jij je vrienden de stuipen op het lijf? Kiezen hoeft niet… Het leukste is om al deze hapjes voor Halloween te maken! Of je gaat all out en gaat je eigen Halloween pompoen maken!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Halloween recepten:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Halloweenborrelplank
Wij grijpen elk excuus om een borrelplank op tafel te zetten aan en deze griezelige Halloweenborrelplank is daar geen uitzondering op. Je hebt maar een halfuurtje nodig om hem te maken (om hem op te eten trouwens ook).
Enge oogbalpudding
Geen zorgen, voor dit toetje heb je geen echte oogballen nodig, maar maak je ze van lychees en blauwe bessen. Deze versie maak je rood en groen, maar kies vooral voor je favoriete kleuren!
Spinnenwebtacodip
Een smakelijke én enge dip die perfect is voor Halloween (als je niet ál te bang bent voor spinnen tenminste). Serveer hem met tortillachips of stokbrood om mee te dippen.
Spaghetti met mummieknoflookbrood
Spaghetti met tomatensaus en knoflookbrood zijn een match made in heaven. En het maken van de mummiebroodjes is helemaal niet zo ingewikkeld (snap je ‘m?)!
Mini-pompoen-fetapasteitjes
Deze pasteitjes met pompoen en feta eet je zo uit de hand en kun je goed invriezen, zodat je er later nog een keer van kunt genieten.
Halloweendonuts
Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts – zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!
Halloweencheesecake met marshmallows
Tijd om te griezelen! Deze zachte marshmallowcheesecake is perfect voor Halloween en versier je met griezelige (en stiekem ook best lieve) meringuespookjes.
Slangenpizzabrood
Dit pizzabrood in de vorm van een slang kun je goed maken voor Halloween. Trek er stukjes pizza af en dip ze in de tomatensaus.
Halloweenborrelplank
Onze favoriete Halloween recept? Dat is deze overheerlijke borrelplankHalloweenborrelplank:
Ingrediënten
- 2 camemberts (à 250 g)
- 500 g blauwe druiven
- 2 mini-pompoentjes of -kalebassen
- hummus of andere dip naar keuze
- gekaramelliseerde uienchutney
- 100 g pitloze groene olijven
- 100 g notenmix
- vleeswaren naar keuze (bijv. prosciutto, pepersalami en chorizo)
- soepstengels of grissini
- 5 verse vijgen (in tweeën of in vieren)
- 1 granaatappel (gehalveerd)
- 1 handvol gedroogde abrikozen
- 2 stengels bleekselderij (in stukken)
- toastjes (bijv. zwarterijstcrackers, bij de ecologische supermarkt)
- 1 klein stokbrood (in plakjes)
- Halloweendecoratie (bijv. spinnen of oogballen, om te decoreren, optioneel)
Bereiding
Leg een grote borrelplank of schaal klaar. Snijd uit elke camembert twee halve cirkels uit twee zijkanten en driehoekjes uit de onderkant, zodat ze op schedels lijken. Snijd 2 druiven doormidden en gebruik ze als ogen. Snijd 1 druif in kwarten en gebruik als neuzen. Leg de camemberts op de borrelplank. Snijd de afsnijdsels van de kaas in stukjes en houd apart.
Snijd de bovenkanten van de mini-pompoenen, hol ze uit met een lepel en vul ze met de hummus en de uienchutney. Zet een paar kleine schaaltjes op de plank en vul ze met de olijven en de noten. Verdeel alle andere ingrediënten over de plank en decoreer eventueel met Halloweendecoratie.
Onze tips
Hebben voor Halloween: deze servies-set is razend populair
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
6x Halloween traktaties voor kinderen
Halloween taart
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.
Lees verder onder de advertentie