Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Griezelige recepten voor Halloween

Griezelige recepten voor Halloween

Halloween is de griezeligste dag van het jaar, waarop kinderen ’s avonds verkleed langs de deuren gaan in de hoop mensen te laten schrikken en uiteraard iets lekkers te ontvangen. Maar als volwassene kun je er natuurlijk net zo goed een feestje van maken. Maak deze spookachtig lekkere hapjes, nodig je vrienden uit en griezel tot de zon opkomt!

Lees verder onder de advertentie

Happy Halloween! Wij delen een hele hoop heerlijke recepten om er zo samen een feestje van te maken. Van pizzabrood tot donuts; met welk van deze Halloween recepten jaag jij je vrienden de stuipen op het lijf? Kiezen hoeft niet… Het leukste is om al deze hapjes voor Halloween te maken! Of je gaat all out en gaat je eigen Halloween pompoen maken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Halloween recepten:

Tip!

Cover voor

Halloweenborrelplank

Wij grijpen elk excuus om een borrelplank op tafel te zetten aan en deze griezelige Halloweenborrelplank is daar geen uitzondering op. Je hebt maar een halfuurtje nodig om hem te maken (om hem op te eten trouwens ook).

Naar het recept
Enge oogbalpudding

Enge oogbalpudding

Geen zorgen, voor dit toetje heb je geen echte oogballen nodig, maar maak je ze van lychees en blauwe bessen. Deze versie maak je rood en groen, maar kies vooral voor je favoriete kleuren!

Naar het recept
Spinnenwebtacodip

Spinnenwebtacodip

Een smakelijke én enge dip die perfect is voor Halloween (als je niet ál te bang bent voor spinnen tenminste). Serveer hem met tortillachips of stokbrood om mee te dippen.

Naar het recept
Cover voor

Spaghetti met mummieknoflookbrood

Spaghetti met tomatensaus en knoflookbrood zijn een match made in heaven. En het maken van de mummiebroodjes is helemaal niet zo ingewikkeld (snap je ‘m?)!

Naar het recept
Cover voor

Mini-pompoen-fetapasteitjes

Deze pasteitjes met pompoen en feta eet je zo uit de hand en kun je goed invriezen, zodat je er later nog een keer van kunt genieten.

Naar het recept
halloween donuts

Halloweendonuts

Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts – zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Naar het recept
Halloweencheesecake met marshmallows

Halloweencheesecake met marshmallows

Tijd om te griezelen! Deze zachte marshmallowcheesecake is perfect voor Halloween en versier je met griezelige (en stiekem ook best lieve) meringuespookjes.

Naar het recept
Cover voor

Slangenpizzabrood

Dit pizzabrood in de vorm van een slang kun je goed maken voor Halloween. Trek er stukjes pizza af en dip ze in de tomatensaus.

Naar het recept
Cover voor Halloweenborrelplank

Halloweenborrelplank

Onze favoriete Halloween recept? Dat is deze overheerlijke borrelplankHalloweenborrelplank:

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 camemberts (à 250 g)
  • 500 g blauwe druiven
  • 2 mini-pompoentjes of -kalebassen
  • hummus of andere dip naar keuze
  • gekaramelliseerde uienchutney
  • 100 g pitloze groene olijven
  • 100 g notenmix
  • vleeswaren naar keuze (bijv. prosciutto, pepersalami en chorizo)
  • soepstengels of grissini
  • 5 verse vijgen (in tweeën of in vieren)
  • 1 granaatappel (gehalveerd)
  • 1 handvol gedroogde abrikozen
  • 2 stengels bleekselderij (in stukken)
  • toastjes (bijv. zwarterijstcrackers, bij de ecologische supermarkt)
  • 1 klein stokbrood (in plakjes)
  • Halloweendecoratie (bijv. spinnen of oogballen, om te decoreren, optioneel)

Bereiding

  1. Leg een grote borrelplank of schaal klaar. Snijd uit elke camembert twee halve cirkels uit twee zijkanten en driehoekjes uit de onderkant, zodat ze op schedels lijken. Snijd 2 druiven doormidden en gebruik ze als ogen. Snijd 1 druif in kwarten en gebruik als neuzen. Leg de camemberts op de borrelplank. Snijd de afsnijdsels van de kaas in stukjes en houd apart.

  2. Snijd de bovenkanten van de mini-pompoenen, hol ze uit met een lepel en vul ze met de hummus en de uienchutney. Zet een paar kleine schaaltjes op de plank en vul ze met de olijven en de noten. Verdeel alle andere ingrediënten over de plank en decoreer eventueel met Halloweendecoratie.

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!