Bereiding

  1. Smelt voor de bananenmummies de witte chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de bananen op een met bakpapier beklede bakplaat en drizzle de chocolade er in een zigzagpatroon overheen om ‘windsels’ te creëren. Plak de suikeroogjes erop met wat extra gesmolten witte chocolade of teken oogjes op de mummies met de suikerstift. Leg de bananen ca. 30 minuten in de koelkast tot de chocolade hard is (na ca. 2 uur gaan de bananen verkleuren; leg ze dus niet te lang in de koelkast).
  2. Snijd voor de mandarijnpompoentjes kleine ‘steeltjes’ uit de bleekselderij en druk ze in de gaatjes in de bovenkanten van de mandarijnen.
  3. Snijd voor de appeltanden een klein stukje uit de schil van de partjes om lippen te maken en vul de ‘mond’ met de notenpasta. Druk de rozijnen als scheve tanden in de mond.
  4. Doe voor de lychee-ogen 1 blauwe bes in elke lychee. Gebruik de gesmolten witte chocolade uit stap 1 om suikeroogjes op de blauwe bessen te plakken. Je kunt de lychee-ogen ook in een kom punch doen.
  5. Prik voor de druivenslangen blauwe en witte druiven om en om aan cocktailprikkers en plak er ook suikeroogjes op.
  6. Leg het griezelige fruit op een serveerschaal. Vul gaten tussen het fruit op met overige blauwe bessen en decoreer met Halloweenfiguurtjes en -decoratie.

Per portie: 131 kcal
2 g eiwit | 4 g vet | 21 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Mike English Foodstyling & styling: Amy Kinnear