
Op de laatste dag van oktober is het Halloween; de griezeligste dag van het jaar. En met deze recepten ook meteen de lekkerste dag van het jaar! Deze Halloween traktaties zijn allemaal kids-proof, dus ga lekker samen aan de slag in de keuken!
Lees verder na de advertentie
Halloween traktaties voor kinderen
Maak samen met je kinderen de leukste en griezeligste Halloween traktaties. Super leuk om uit te delen of lekker zelf op te eten. Daarnaast is het een hele leuke activiteit om samen met de kleine boefjes thuis te doen. Ze zijn er lekker zoet mee en het is een en al plezier in de keuken! Op zoek naar een grotere uitdaging? Bekijk dan ook eens onze Halloween taarten of ga met de kids een eigen Halloween pompoen maken!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Recepten voor het maken van Halloween traktaties voor kinderen
Ter inspiratie delen wij onze favoriete Halloween traktaties voor kinderen, maar we zijn er zeker van dat jij net zo zult smullen van deze spookachtige snacks!

Skeletkoekjes
Deze skeletkoekjes zijn perfect om uit te delen als kinderen aan de deur komen trick-or-treaten, maar je mag ze natuurlijk ook zelf opeten. Halloween is heus niet alleen voor de kleintjes…

Mini-monsterburgers
In een halfuurtje zet jij deze enge-en-toch-lieve monsterburgertjes op tafel. Naast een lekker recept is dit ook een leuk knutselprojectje, dus stroop die mouwen maar op. Halloween voor kinderen was nog nooit zo leuk!

Halloweenpompoentaart
Deze Halloweenpompoentaart is helemaal in thema, dankzij de bijpassende smaak van de pompoen en de spooky touch van de witte chocolade. Griezelen maar!

Griezelige fruitschaal
Met Halloween eten we al meer dan genoeg snoep, dus daar kunnen wel wat vitamientjes bij.

Halloweenbark
Restjes Halloweensnoep over? Verwerk ze in dit kleurrijke Halloweenbark, zodat je nog even kunt nagriezelen.

Halloweendonuts
Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts – zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Skeletkoekjes
Deze skeletkoekjes zijn perfect om uit te delen met Halloween, of eet ze lekker zelf op!
Ingrediënten
Voor de decoratie
Bereiding
Doe de boter en de suiker in een kom en klop ze met een garde of een handmixer glad en luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en de kleurstof erbij en klop door elkaar. Zet ca. 30 minuten in de koelkast – hierdoor is het deeg straks makkelijker uit te rollen. Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg ca. 1 cm dik uit.
Steek met de uitsteker koekjes uit het deeg en leg ze op 2-3 grote bakplaten. Rol het restdeeg opnieuw uit en steek ook hier poppetjes uit. Leg de bakplaten met de poppetjes ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Bak de koekjes 18-21 minuten, tot ze een beetje hard worden aan de randen. Laat helemaal afkoelen.
Zeef voor de decoratie de poedersuiker boven een kom en schenk er beetje bij beetje 1-1½ el water bij terwijl je constant roert, tot je een dik glazuur hebt. Doe het glazuur in een spuitzak, knip er een klein hoekje af en spuit botjes en schedeltjes op de koekjes. Laat hard worden. In een luchtdichte trommel blijven de koekjes tot een week goed.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Myles New Foodstyling: Katie Marshall Styling: Jenny Iggleden
Onze tips

Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten

Kerst met kinderen: dit zijn de leukste (bak)recepten

Griezelige recepten voor Halloween

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.