Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor 6x Halloween traktaties voor kinderen

6x Halloween traktaties voor kinderen

Advertentie

Op de laatste dag van oktober is het Halloween; de griezeligste dag van het jaar. En met deze recepten ook meteen de lekkerste dag van het jaar! Deze Halloween traktaties zijn allemaal kids-proof, dus ga lekker samen aan de slag in de keuken!

Halloween traktaties voor kinderen

Maak samen met je kinderen de leukste en griezeligste Halloween traktaties. Super leuk om uit te delen of lekker zelf op te eten. Daarnaast is het een hele leuke activiteit om samen met de kleine boefjes thuis te doen. Ze zijn er lekker zoet mee en het is een en al plezier in de keuken! Op zoek naar een grotere uitdaging? Bekijk dan ook eens onze Halloween taarten of ga met de kids een eigen Halloween pompoen maken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor het maken van Halloween traktaties voor kinderen

Ter inspiratie delen wij onze favoriete Halloween traktaties voor kinderen, maar we zijn er zeker van dat jij net zo zult smullen van deze spookachtige snacks!

Cover voor

Skeletkoekjes

Deze skeletkoekjes zijn perfect om uit te delen als kinderen aan de deur komen trick-or-treaten, maar je mag ze natuurlijk ook zelf opeten. Halloween is heus niet alleen voor de kleintjes…

Naar het recept
Cover voor

Mini-monsterburgers

In een halfuurtje zet jij deze enge-en-toch-lieve monsterburgertjes op tafel. Naast een lekker recept is dit ook een leuk knutselprojectje, dus stroop die mouwen maar op. Halloween voor kinderen was nog nooit zo leuk!

Naar het recept
Cover voor

Halloweenpompoentaart

Deze Halloweenpompoentaart is helemaal in thema, dankzij de bijpassende smaak van de pompoen en de spooky touch van de witte chocolade. Griezelen maar!

Naar het recept
Cover voor

Griezelige fruitschaal

Met Halloween eten we al meer dan genoeg snoep, dus daar kunnen wel wat vitamientjes bij.

Naar het recept
Cover voor

Halloweenbark

Restjes Halloweensnoep over? Verwerk ze in dit kleurrijke Halloweenbark, zodat je nog even kunt nagriezelen.

Naar het recept
halloween donuts

Halloweendonuts

Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts – zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Cover voor Skeletkoekjes

Skeletkoekjes

Deze skeletkoekjes zijn perfect om uit te delen met Halloween, of eet ze lekker zelf op!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

200 g roomboter
100 g fijne kristalsuiker
265 g bloem (+ bestuiven)
30 g cacaopoeder
1 tl zwarte levensmiddelenkleurstof
uitsteker in poppetjesvorm

Voor de decoratie

80 g poedersuiker
spuitzak

Bereiding

  1. Doe de boter en de suiker in een kom en klop ze met een garde of een handmixer glad en luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en de kleurstof erbij en klop door elkaar. Zet ca. 30 minuten in de koelkast – hierdoor is het deeg straks makkelijker uit te rollen. Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg ca. 1 cm dik uit.

  2. Steek met de uitsteker koekjes uit het deeg en leg ze op 2-3 grote bakplaten. Rol het restdeeg opnieuw uit en steek ook hier poppetjes uit. Leg de bakplaten met de poppetjes ca. 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Bak de koekjes 18-21 minuten, tot ze een beetje hard worden aan de randen. Laat helemaal afkoelen.

  4. Zeef voor de decoratie de poedersuiker boven een kom en schenk er beetje bij beetje 1-1½ el water bij terwijl je constant roert, tot je een dik glazuur hebt. Doe het glazuur in een spuitzak, knip er een klein hoekje af en spuit botjes en schedeltjes op de koekjes. Laat hard worden. In een luchtdichte trommel blijven de koekjes tot een week goed.

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Myles New Foodstyling: Katie Marshall Styling: Jenny Iggleden

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!