Bereiding

  1. Doe de boter en de suiker in een kom en klop ze met een garde of een handmixer glad en luchtig. Doe de bloem, het cacaopoeder en de kleurstof erbij en klop door elkaar. Zet ca. 30 minuten in de koelkast – hierdoor is het deeg straks makkelijker uit te rollen. Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg ca. 1 cm dik uit.
  2. Steek met de uitsteker koekjes uit het deeg en leg ze op 2-3 grote bakplaten. Rol het restdeeg opnieuw uit en steek ook hier poppetjes uit. Leg de bakplaten met de poppetjes ca. 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Bak de koekjes 18-21 minuten, tot ze een beetje hard worden aan de randen. Laat helemaal afkoelen.
  4. Zeef voor de decoratie de poedersuiker boven een kom en schenk er beetje bij beetje 1-1½ el water bij terwijl je constant roert, tot je een dik glazuur hebt. Doe het glazuur in een spuitzak, knip er een klein hoekje af en spuit botjes en schedeltjes op de koekjes. Laat hard worden. In een luchtdichte trommel blijven de koekjes tot een week goed.

Per stuk: ca. 255 kcal
3 g eiwit | 13 g vet | 28 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto’s: Myles New Foodstyling: Katie Marshall Styling: Jenny Iggleden