Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
halloween donuts

Halloweendonuts

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts - zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de decoratie

Maak het met Halloween extra griezelig met deze Halloweendonuts - zelfs niet te weerstaan door mensen met spinnenangst!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet de donutbakvorm in met boter. Doe de boter en de suiker in een grote kom en klop met een garde of handmixer licht en luchtig. Klop het ei erdoorheen. Voeg de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder, ¼ tl zout, de melk en het vanille-extract toe en klop goed door elkaar.

  2. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de donuts 10-13 minuten. Ze zijn klaar als ze een beetje losraken van de randjes van de bakvorm.

  3. Neem de donuts uit de oven en zet de bakvorm ondersteboven op een rooster. Neem na ca. 2 minuten de donuts voorzichtig uit de vorm. Laat helemaal afkoelen. Als je nog beslag hebt kun je nog meer donuts maken.

  4. Smelt voor de decoratie de pure chocolade au bain-marie. Dompel de donuts met de bovenkant in de chocolade en laat ze met de chocoladekant naar boven op een grote schaal afkoelen.

  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Maak met de witte chocolade drie concentrische cirkels op elke donut. Werk van binnen naar buiten en volg de vorm van de donut. Gebruik de cocktailprikker om, als de witte chocolade nog nat is, van binnen naar buiten strepen te trekken om de punten van een spinnenweb te maken. Laat de chocolade helemaal hard worden en serveer. De donuts zijn het lekkerst als je ze dezelfde dag nog eet, maar in een luchtdichte bak blijven ze tot 2 dagen goed.

Per portie: 348 kcal | 35 g koolhydraten | 4 g eiwit | 21 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Jane Dunn Foto's: Myles New Foodstyling: Katie Marshall Styling: Jenny Iggleden

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)