Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Spaghetti met mummieknoflookbrood

Spaghetti met mummieknoflookbrood

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor het knoflookbrood

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en de chilivlokken ca. 2 minuten erin, tot de knoflook sist maar nog niet bruin is. Roer de tomatenpuree erdoorheen en voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik van de tomatenblokjes met water en voeg samen met de suiker, de oregano en een flinke snuf zout toe aan de pan. Dek deels af met het deksel en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Neem het deksel eraf en kook nog ca. 5 minuten, tot je een rijke saus hebt. Als je liever een gladdere saus wil kun je de tomatenblokjes nog fijnstampen met een pureestamper. Houd de saus apart.

  2. Prak voor het knoflookbrood de boter, de knoflook en het grootste deel van de kruiden in een kom. Halveer de ciabatta horizontaal en bestrijk elke helft met de boter. Snijd elke helft in vier stukken en leg ze op een bakplaat. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg ze in een willekeurig zigzagpatroon op de broodjes, als mummiebindsels. Gebruik 2 olijvenplakjes als de ogen. Zet in de koelkast.

  3. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de saus. Verwarm nog een paar minuten en voeg wat water toe om de saus losser te maken. Bak intussen het knoflookbrood 10-12 minuten in een airfryer op 200°C of onder de grill van de oven. Doe de spaghetti in een grote schaal en serveer met het mummieknoflookbrood. Bestrooi met extra peterselie of basilicum.

Per portie: 833 kcal | 96 g koolhydraten | 24 g eiwit | 37 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)