Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Halloweencheesecake met marshmallows

Halloweencheesecake met marshmallows

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de meringuespookjes

Tijd om te griezelen! Deze zachte marshmallowcheesecake is perfect voor Halloween en versier je met griezelige (en stiekem ook best lieve) meringuespookjes.

Bereiding

  1. Doe de koekjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels. Schenk de gesmolten boter erbij en maal door elkaar. Bekleed de randen van een springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Doe het kruimelmengsel in de springvorm en druk het met een lepel op de bodem en tot halverwege de randen van de vorm aan. De rand hoeft niet helemaal gelijkmatig te zijn – een ongelijkmatige rand zorgt straks voor een griezelig effect. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  2. Doe de marshmallows en de melk in een pan op middellaag vuur en roer tot de marshmallows zijn gesmolten. Laat een paar minuten afkoelen.

  3. Doe de roomkaas, de slagroom en het vanille-extract in een grote kom en klop met een handmixer door elkaar. Schenk het nog warme marshmallowmengsel erbij en klop glad. Neem de taartbodem uit de koelkast en schraap de marshmallowvulling erin. Strijk de bovenkant glad en zet minimaal 2 uur in de koelkast. In de koelkast blijft de cheesecake tot 1 dag goed.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 120⁰C / hetelucht: 100⁰C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe voor de meringuespookjes de eiwitten in een grote, schone kom met een snufje zout en klop met een handmixer schuimig – het mengsel moet in zachte pieken blijven staan als je de gardes van de mixer eruit tilt. Klop de suiker er 1 el per keer doorheen tot alle suiker erbij zit en de meringue dik en glanzend is en in stijve pieken blijft staan.

  5. Lepel de meringue in een spuitzak met ronde spuitmond. Houd de spuitzak recht boven de bakplaat en spuit kleine hoopjes. Bak 1 uur en 30 minuten en laat afkoelen.

  6. Gebruik de suikerstift om gezichtjes op de meringuespookjes te  tekenen. Neem de cheesecake voorzichtig uit de vorm en leg hem op een bord of taartplateau. Zet de spookjes vlak voor het serveren op de taart. De taart blijft in de koelkast tot 2 dagen goed.

Per portie: 479 kcal | 48 g koolhydraten | 5 g eiwit | 30 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto's: Mike English Foodstyling & styling: Amy Kinnear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)