Halloweencheesecake met marshmallows
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de koekjes in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels. Schenk de gesmolten boter erbij en maal door elkaar. Bekleed de randen van een springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Doe het kruimelmengsel in de springvorm en druk het met een lepel op de bodem en tot halverwege de randen van de vorm aan. De rand hoeft niet helemaal gelijkmatig te zijn – een ongelijkmatige rand zorgt straks voor een griezelig effect. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Doe de marshmallows en de melk in een pan op middellaag vuur en roer tot de marshmallows zijn gesmolten. Laat een paar minuten afkoelen.
Doe de roomkaas, de slagroom en het vanille-extract in een grote kom en klop met een handmixer door elkaar. Schenk het nog warme marshmallowmengsel erbij en klop glad. Neem de taartbodem uit de koelkast en schraap de marshmallowvulling erin. Strijk de bovenkant glad en zet minimaal 2 uur in de koelkast. In de koelkast blijft de cheesecake tot 1 dag goed.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 120⁰C / hetelucht: 100⁰C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe voor de meringuespookjes de eiwitten in een grote, schone kom met een snufje zout en klop met een handmixer schuimig – het mengsel moet in zachte pieken blijven staan als je de gardes van de mixer eruit tilt. Klop de suiker er 1 el per keer doorheen tot alle suiker erbij zit en de meringue dik en glanzend is en in stijve pieken blijft staan.
Lepel de meringue in een spuitzak met ronde spuitmond. Houd de spuitzak recht boven de bakplaat en spuit kleine hoopjes. Bak 1 uur en 30 minuten en laat afkoelen.
Gebruik de suikerstift om gezichtjes op de meringuespookjes te tekenen. Neem de cheesecake voorzichtig uit de vorm en leg hem op een bord of taartplateau. Zet de spookjes vlak voor het serveren op de taart. De taart blijft in de koelkast tot 2 dagen goed.