Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Mini-pompoen-fetapasteitjes

Mini-pompoen-fetapasteitjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Deze pasteitjes met pompoen en feta eet je zo uit de hand en kun je goed invriezen, zodat je er later nog een keer van kunt genieten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de pompoen en de knoflook in een braadslee, besprenkel met 1 el olijfolie, bestrooi met zout en peper en schep om, zodat alles bedekt is met olie. Rooster ca. 30 minuten in de olie en schep halverwege om, tot de pompoen zacht is. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Bak intussen de ui in een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie 8-10 minuten tot hij zacht en lichtgoud is. Laat afkoelen.

  3. Doe de bloem, de kurkuma en een snufje zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en maal tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg de eidooiers en 2 el ijswater toe en maal tot het mengsel samenklontert. Knijp wat van het deeg tussen je vingers – stort het op je werkblad als het aan elkaar blijft plakken of voeg 1 tl ijswater per keer toe als het nog te droog is. Kneed het deeg een paar keer door om er een geheel van te maken, maar kneed niet te lang. Maak 2 cirkels van het deeg, de een net iets groter dan de ander, verpak ze in bakpapier en leg minimaal 20 minuten in de koelkast.

  4. Knijp de knoflook uit het schilletje bij de pompoen en prak het door elkaar. Voeg de gebakken ui toe, rasp er wat nootmuskaat overheen, voeg de chilivlokken en de feta toe en meng door elkaar.

  5. Vet de holtes van het muffinbakblik in en bekleed ze met een reep bakpapier dat boven de randen uitsteekt. Rol het grotere stuk deeg op een met bloem bestoven werkblad ca. 3 mm dik uit. Steek 6 cirkels van 10 cm Ø uit (je moet het deeg misschien nog een keer uitrollen om 6 cirkels te krijgen). Druk de deegcirkels in het ingevette bakblik en dicht eventuele scheurtjes met overtollig deeg. Lepel de pompoenvulling erin.

  6. Rol het kleinere stuk deeg op dezelfde manier uit en steek er 6 cirkels van 8 cm Ø uit om de dekseltjes te maken. Snijd met een scherp mesje griezelige pompoengezichtjes uit de dekseltjes. Leg de dekseltjes op de bodems in het bakblik, druk de randjes aan en bestrijk met het geklutste ei. Bak ca. 40 minuten tot de pasteitjes goudbruin zijn, laat ca. 10 minuten afkoelen in het bakblik en neem ze uit de vorm. Eet warm of laat helemaal afkoelen. In een luchtdichte bak in de koelkast blijven de pasteitjes tot 2 dagen goed; in de diepvries tot 2 maanden. Je kunt de pasteitjes in een oven op lage temperatuur in ca. 10 minuten weer opwarmen.

Per portie: 493 kcal | 40 g koolhydraten | 12 g eiwit | 31 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto's: Mike English Foodstyling & styling: Amy Kinnear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)