Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Mini-monsterburgers

Mini-monsterburgers

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Happy Halloween! Maak deze mini-monsterburgertjes voor je jongste gasten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olie. Leg de gehaktballen op de bakplaat met ruimte ertussen en druk ze met je handpalm tot platte burgers. Draai de burgers om en wrijf ze in met de olie. Bak ca. 15 minuten in de oven.

  2. Leg op de onderste helft van elk broodje een blaadje romainesla. Halveer de cheddarplakken in de lengte in een zigzagpatroon om ‘tanden’ te maken en snijd nogmaals in de lengte door zodat je 8 reepjes hebt. Snijd de komkommer diagonaal in dunne plakjes om tongen te maken. Steek in elke cornichon in de lengte een cocktailprikker om horentjes te maken en steek in elke olijf voor de helft een cocktailprikker om ogen op steeltjes te maken.

  3. Leg een burger op de onderste broodhelften, gevolgd door een komkommertong, kaastanden een beetje ketchup. Leg de bovenste broodhelften erbovenop en steek de olijfogen en de cornichonhorens erin.

Per portie: 205 kcal | 20 g koolhydraten | 12 g eiwit | 8 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto's: Mike English Foodstyling & styling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)