Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pompoensoep soep herfst

Romige pompoensoep met blauwekaastosti

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de tosti’s

Hier hebben we de hele zomer stiekem naar uitgekeken: frisse salades maken plaats voor dampende soepjes met dikke tosti’s.

Bereiding

  1. 1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de wortel, de bleekselderij en de knoflook ca. 5 minuten in. Voeg de pompoen toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de pompoen zo zacht is dat je hem makkelijk met een lepel kunt pletten. Voeg de slagroom toe en kook 2-3 minuten verder. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met nootmuskaat.

  2. 2. Roer intussen voor de tosti’s de blauwaderkaas, de mozzarella en de salie glad. Verdeel het kaasmengsel over 4 sneetjes brood en leg er de overige sneetjes bovenop. Bestrijk de buitenkant van de tosti’s met de boter en bak ze in een koekenpan tot ze aan de buitenkant goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Snijd de tosti’s in repen en serveer bij de soep.

Per portie: 526 kcal | 44 g koolhydraten | 22 g eiwit | 28 g vet

©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncun Styling: Tony Hutchginson Foodstyling: Katja Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)