Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

pompoensoep

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)

  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de tosti’s

Pompoensoep als avondeten is altijd een goed idee. Maak een extra grote pan, dan kun je de volgende dag nóg een keer genieten van deze heerlijke, romige soep. Even wat blauwekaastosti’s erbij en je kunt aan tafel!

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de wortel, de bleekselderij en de knoflook ca. 5 minuten in.

  2. Voeg de pompoen toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de pompoen zo zacht is dat je hem makkelijk met een lepel kunt pletten.

  3. Voeg de slagroom toe en kook 2-3 minuten verder. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met nootmuskaat.

  4. Roer intussen voor de tosti’s de blauwaderkaas, de mozzarella en de salie glad. Verdeel het kaasmengsel over 4 sneetjes brood en leg er de overige sneetjes bovenop. Bestrijk de buitenkant van de tosti’s met de boter en bak ze in een koekenpan tot ze aan de buitenkant goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

  5. Snijd de tosti’s in repen en serveer bij de soep.

Per portie: 526 kcal | 44 g koolhydraten | 22 g eiwit | 28 g vet

©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncun Styling: Tony Hutchginson Foodstyling: Katja Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (12 stemmen)

Lees verder onder de advertentie