Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

Mini-quiches met gerookte zalm en courgette

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Superknapperig korstje en een romige vulling, wat wil je nog meer? Als je dit kunstje eenmaal onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met de vulling. Spinazie, blokjes ham, feta of gebakken champignons; wat je maar lekker vindt. Tip: Je kunt de mini-quiches ook van tevoren maken en op kamertemperatuur serveren. Lekker bij de brunch of borrel.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en schuif een bakplaat in het midden van de oven.

  2. 2. Leg de vellen filodeeg op elkaar en knip of snijd doormidden. Knip of snijd nogmaals elke stapel doormidden zodat je 4 stapels vierkante plakken overhoudt. Knip of snij d tot slot elke stapel opnieuw doormidden zodat je 8 rechthoekige stapels hebt (in totaal 40 rechthoekjes).

  3. 3. Vet een muffinbakblik met 12 holtes in met olie. Leg telkens 3 rechthoekjes schuin op elkaar en duw ze in een muffi nholte tot er een ‘bakje’ ontstaat (je houdt 4 vierkantjes over, verwerk deze in een ander recept). Bestrijk de bakjes met boter.

  4. 4. Verdeel met een theelepel de courgette over de bakjes en leg er de basilicumblaadjes op. Verdeel de gerookte zalm in vlokken eroverheen.

  5. 5. Kluts de eieren met de crème fraîche. Voeg de melk toe en klop nogmaals goed door. Breng op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel over de bakjes.

  6. 6. Bak de quiches 18-20 minuten in het midden van de oven tot de puntige randen goudbruin maar niet verbrand zijn en het eimengsel gestold is. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer.

Per portie: 191 kcal | 10 g koolhydraten | 6 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Ed Smith Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)