Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kaneelbroodjes met MonChoucrème

5x kaneelbroodjes bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete kaneelbroodjes recepten bij elkaar. Ga jij kaneelbroodjes bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Kaneelbroodjes bakken

Kaneelbroodjes, cinnamon buns, cinnamon rolls, kardemom broodjes: ze bestaan in allerlei soorten en maten. Deze van oorsprong Scandinavische lekkernij vind je tegenwoordig ook in Nederland bij menig bakker of koffiezaak. Met deze recepten kun je nu makkelijk zelf kaneelbroodjes bakken. En het leuke van zelf bakken: je geniet de hele dag van die heerlijke geur in je huis!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.

> naar het recept: cinnamon rolls

cinnamon rolls

Kaneelbroodjes met MonChoucrème

Je kunt kaneelbroodjes los van elkaar op een bakplaat bakken, maar ook leuk om ze als breekbrood in een grote ovenschaal bij elkaar te stoppen. Lekker met een dikke laag MonChoucrème eroverheen.

> naar het recept: kaneelbroodjes met MonChoucrème

Kaneelbroodjes met MonChoucrème

Kaneelbrood bakken

Je kunt ook eens een groot kaneelbrood bakken. Lekker om een dikke plak vanaf te snijden, met een laagje boter en misschien zelfs wat extra kaneelsuiker. Mmm!

> naar het recept: kaneelbrood

kaneelbrood

Kaneelbrood met kwarkglazuur

Het mag dan nog even duren voor het weer kerst is, al kan dit feestelijke brood eigenlijk best elke dag wat ons betreft.

> naar het recept: kaneelbrood met kwarkglazuur

Cinnamon bun koekjes

Is het een koekje? Is het een broodje? Dit recept is gewoon een beetje van beide. Over één ding zul je het vast eens zijn met ons; ze zijn onweerstaanbaar lekker én gemaakt met kaneel.

> naar het recept: cinnamon bun koekjes

Foodies Friend: Cinnamon bun koekjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!