
Kaneelbroodjes, cinnamon buns, cinnamon rolls, kardemom broodjes: ze bestaan in allerlei soorten en maten. Maak hoe kun je ze zelf maken? Wij delen onze favoriete recepten!
Lees verder na de advertentie
De van oorsprong Scandinavische lekkernij vind je tegenwoordig ook in Nederland bij menig bakker of koffiezaak. Geen tripje naar het noorden op de planning? Met deze recepten kun je nu makkelijk zelf kaneelbroodjes bakken. En het leuke van dit brood zelf bakken: je geniet de hele dag van die heerlijke geur in je huis!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kaneelbroodjes maken
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.

Kaneelbroodjes met MonChoucrème
Je kunt kaneelbroodjes los van elkaar op een bakplaat bakken, maar ook leuk om ze als breekbrood in een grote ovenschaal bij elkaar te stoppen. Lekker met een dikke laag MonChoucrème eroverheen.

Kaneelbrood
Je kunt ook eens een groot kaneelbrood bakken. Lekker om een dikke plak vanaf te snijden, met een laagje boter en misschien zelfs wat extra kaneelsuiker. Mmm!

Reuzenkaneelbroodje
Zo groot heb je het Zweedse gebakje vast nog nooit gezien! Dit reuzenkaneelbroodje is een echt spektakelstuk voor een feestje of verjaardag. Je kan er wel met tien personen van snoepen.

Kaneelbrood met kwarkglazuur
Het mag dan nog even duren voor het weer kerst is, al kan dit feestelijke brood eigenlijk best elke dag wat ons betreft.

Cinnamon bun koekjes
Is het een koekje? Is het een broodje? Dit recept is gewoon een beetje van beide. Over één ding zul je het vast eens zijn met ons; ze zijn onweerstaanbaar lekker én gemaakt met kaneel.

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.
Ingrediënten voor 16 stuks
Voor de topping
Bereiding
Verwarm de melk maar laat hem niet koken. Voeg de boter, 130 g suiker en een snuf zout toe. Roer goed door en laat kort afkoelen. Voeg de gist toe en roer tot hij is opgelost. Voeg eerst de eieren toe en daarna de bloem. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 rechthoekige platte stukken van.
Meng de overgebleven suiker met de kaneel en de zure room. Bestrijk het deeg met dit mengsel en rol het deeg op tot 2 lange rollen. Druk de einden goed samen. Snijd de rollen in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bak de broodjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen. Roer voor de topping de poedersuiker en het citroensap tot een glad glazuur en bestrijk er de broodjes mee voordat ze helemaal zijn afgekoeld.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols
Lees ook:
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?