Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kaneelbroodjes met MonChoucrème

Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Kaneelbroodjes, cinnamon buns, cinnamon rolls, kardemom broodjes: ze bestaan in allerlei soorten en maten. Maak hoe kun je ze zelf maken? Wij delen onze favoriete recepten!

Lees verder na de advertentie

De van oorsprong Scandinavische lekkernij vind je tegenwoordig ook in Nederland bij menig bakker of koffiezaak. Geen tripje naar het noorden op de planning? Met deze recepten kun je nu makkelijk zelf kaneelbroodjes bakken. En het leuke van dit brood zelf bakken: je geniet de hele dag van die heerlijke geur in je huis!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kaneelbroodjes maken

Tip!

cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.

Naar het recept
Kaneelbroodjes met MonChoucrème

Kaneelbroodjes met MonChoucrème

Je kunt kaneelbroodjes los van elkaar op een bakplaat bakken, maar ook leuk om ze als breekbrood in een grote ovenschaal bij elkaar te stoppen. Lekker met een dikke laag MonChoucrème eroverheen.

Naar het recept
kaneelbrood

Kaneelbrood

Je kunt ook eens een groot kaneelbrood bakken. Lekker om een dikke plak vanaf te snijden, met een laagje boter en misschien zelfs wat extra kaneelsuiker. Mmm!

Naar het recept
Reuzenkaneelbroodje

Reuzenkaneelbroodje

Zo groot heb je het Zweedse gebakje vast nog nooit gezien! Dit reuzenkaneelbroodje is een echt spektakelstuk voor een feestje of verjaardag. Je kan er wel met tien personen van snoepen.

Naar het recept
Cover voor

Kaneelbrood met kwarkglazuur

Het mag dan nog even duren voor het weer kerst is, al kan dit feestelijke brood eigenlijk best elke dag wat ons betreft.

Naar het recept
Foodies Friend: Cinnamon bun koekjes

Cinnamon bun koekjes

Is het een koekje? Is het een broodje? Dit recept is gewoon een beetje van beide. Over één ding zul je het vast eens zijn met ons; ze zijn onweerstaanbaar lekker én gemaakt met kaneel.

Naar het recept
Uitgelicht recept
cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten voor 16 stuks

250 ml melk
150 g boter
250 g lichte basterdsuiker
zout
1 zakje droge gist (7 g)
3 eieren – losgeklopt
550 g bloem – gezeefd
1 tl kaneelpoeder
1 el zure room

Voor de topping

125 g poedersuiker
sap van 1 citroen
vershoudfolie
bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de melk maar laat hem niet koken. Voeg de boter, 130 g suiker en een snuf zout toe. Roer goed door en laat kort afkoelen. Voeg de gist toe en roer tot hij is opgelost. Voeg eerst de eieren toe en daarna de bloem. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 rechthoekige platte stukken van.

  2. Meng de overgebleven suiker met de kaneel en de zure room. Bestrijk het deeg met dit mengsel en rol het deeg op tot 2 lange rollen. Druk de einden goed samen. Snijd de rollen in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bak de broodjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen. Roer voor de topping de poedersuiker en het citroensap tot een glad glazuur en bestrijk er de broodjes mee voordat ze helemaal zijn afgekoeld.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!