Kaneelbrood met kwarkglazuur
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Rol het bladerdeeg uit en bestrooi het met de suiker en het kaneelpoeder. Rol het deeg strak op en leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het deeg aan 1 zijde om de 2 cm in maar snijd de rol niet helemaal door. Snijd het deeg aan de andere zijde om de 2 cm in, precies tussen de insnedes aan de overkant. Vouw het deeg bij de insnedes om en om naar buiten. Kluts de eidooier en bestrijk er het deeg mee. Bak het kaneelbrood ca. 20 minuten in de oven. Verlaag evt. na 10 minuten de oventemperatuur.
Neem het kaneelbrood uit de oven en laat helemaal afkoelen. Roer de kwark met de poedersuiker tot een glad glazuur. Bestrijk het bladerdeeg meerdere malen met het glazuur.