Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Kaneelbrood met kwarkglazuur

Kaneelbrood met kwarkglazuur

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Rol het bladerdeeg uit en bestrooi het met de suiker en het kaneelpoeder. Rol het deeg strak op en leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Snijd het deeg aan 1 zijde om de 2 cm in maar snijd de rol niet helemaal door. Snijd het deeg aan de andere zijde om de 2 cm in, precies tussen de insnedes aan de overkant. Vouw het deeg bij de insnedes om en om naar buiten. Kluts de eidooier en bestrijk er het deeg mee. Bak het kaneelbrood ca. 20 minuten in de oven. Verlaag evt. na 10 minuten de oventemperatuur.

  3. Neem het kaneelbrood uit de oven en laat helemaal afkoelen. Roer de kwark met de poedersuiker tot een glad glazuur. Bestrijk het bladerdeeg meerdere malen met het glazuur.

© Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)