Bereiding

  1. Klop voor het deeg de boter met een handmixer of keukenmachine romig. Voeg de poedersuiker, het vanille-extract, 200 g speltbloem, het zout en 2 el koud water toe en klop verder tot een glad deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikke plak. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg ca. 15 minuten in de koelkast.
  2. Meng ondertussen voor de vulling de suiker met de kaneel. Zet het mengsel apart.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol de plak op een met bloem bestoven werkblad uit tot een vierkant van ca. 3 cm dik. Bestrijk het deeg met 50 g zachte boter en zorg dat je ook goed de hoekjes van het deeg meeneemt. Strooi over de boter het suiker-kaneelmengsel. Gebruik er lekker veel van; zo krijgen je koekjes veel smaak!
  4. Rol het deeg strak op tot een rol. Verpak de rol deeg in vershoudfolie en leg opnieuw ca. 15 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en verwijder het folie. Snijd de rol met een scherp mes in plakjes van ca. 1,5 cm breed. Leg de plakjes deeg op de bakplaat. Bak de koekjes in ca. 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de bakplaat.
  6. Roer intussen voor het glazuur de poedersuiker met het kaneelpoeder en de melk glad. Giet het glazuur in een klein spuitzakje of gebruik een theelepeltje. Besprenkel of versier de afgekoelde koekjes met het glazuur.

Recept van Mina: “Gezond genieten van veel is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Drie jaar geleden begon ik mijn passie voor goed eten te delen op mijn Instagram @lifewithmina_com.”